önkormányzati jelöltjeink
mobil verzió | nagy honlap
Kovászna megye > Kézdivásárhely

Bokor Tibor

Polgármesterjelölt

0734 339 080, 0267-361974, 0267-361652, posta@bokortibor.ro

Magamról

2012-ben azt a megbízatást kaptam, hogy biztonságossá és élhetővé tegyük Kézdivásárhelyt, olyan várossá alakítsuk, amelyre újra büszkék lehetünk. Az elmúlt négy évben ez a cél vezérelt. Eredményeink bőven vannak, de tudom, hogy még jobban kell dolgozni városunkért. Megoldatlan problémáink, előttünk álló kihívásaink ellenére, jó úton haladunk a rendtartó város felé. Úgy gondolom, házat csak biztos, jó alapra lehet építeni, az elmúlt négy évben a szó szoros és figuratív értelmében is, egy fejlődő Kézdivásárhely alapjait tettük le. Programomban nem meggyőződéseket közvetítek, nem eszközökben gondolkodok, hanem célokban, vízióban, amelyekhez majd megtaláljuk a megfelelő eszközöket.

Az elkövetkező periódus a fejlődés, a javuló életszínvonal és a megerősödő város időszaka lesz. Az erős alap megvan, az építkezést folytatnunk kell!

Július
18.

Stratégiai partnerséget a román állam és a magyar közösség között, és határozott kiállást a magyarellenes hangulatkeltés ellen – ezt kérték az RMDSZ székelyföldi vezetői Klaus Iohannis államfőtől

Az RMDSZ székelyföldi önkormányzati vezetői a magyar közösség valós helyzetéről tájékoztatták Klaus Iohannis román államfőt, aki július 18-án Hargita és Kovászna megyébe látogatott. Határozott kiállást kértek tőle a magyarellenes hangulatkeltés ellen, valamint stratégiai partnerséget a román állam és a magyar közösség között.

Szeptember
13.

Közös gondolkodás és cselekvés Háromszéken

Szeptember 12-én, hétfőn Kézdivásárhelyen és Kovásznán mutatkoztak be és számoltak be terveikről az RMDSZ kézdiszéki, valamint Orbaiszék által támogatott képviselő- és szenátorjelöltjei.

Június
02.

Szorosra fonnák az együttműködést a székely városok – Kampányzáró sajtótájékoztató Sepsibükszádon

Az egyenletes, összehangolt fejlődés Székelyföldön csak akkor válik valósággá, ha a székely városok vezetői közösen terveznek, dolgoznak. A vasárnapi önkormányzati választásokon ez az együttgondolkodás, hatékony együttműködés is tét, erre is szavaz a közösség – hangsúlyozták a székely városok polgármesterjelöltjei Sepsibükszádon június 2-án, csütörtökön, az RMDSZ kampányzáró sajtótájékoztatóján, amelyen Kelemen Hunor szövetségi elnök, valamint a székely megyék tanácselnökjelöltjei is részt vettek.

Május
24.

Két ipari parkkal és új helyi termékkel bővül Kézdivásárhely

Az egyik ipari parkot május 24-én, kedden, a másodikat várhatóan a jövő héten adja át a kivitelező – jelentette be Bokor Tibor, az RMDSZ polgármesterjelöltje, Kézdivásárhely polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A kivitelezést a Regionalis Operatív Program keretében valósította meg az önkormányzat, felszámolta az egykori ülepítő állomást és új rendeltetést adott a területnek. Az ipari park ad majd otthont az újonnan megalakult Kézdi Lacto Coop tejszövetkezetnek is.

Május
20.

Elengedhetetlen műszereket vásárol a kézdivásárhelyi kórház

Példás összefogásnak köszönhetően, áprilisban bejegyezték a felső-háromszéki egészségügyi egyesületet, amelyért tizenkét önkormányzat fogott össze, hogy, lakosságához mérten, támogassa a kézdivásárhelyi kórházat, számolt be Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Dr. Kelemen András, a Városi Kórház igazgatója. Emellett, a kórház új, több mint egymillió euró értékű műszerparkkal bővül, és elkészült az új járóbeteg-rendelő pályázati anyaga is.

Május
19.

Megbeszéltük! A fiatalok számára közösségi térre van szükség!

Beszéljük meg! címmel indult konzultációs sorozat fiatalok és ifjak számára Kézdivásárhelyen. A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet egy beszélgetésre hívta össze a város fiataljait, civil szervezeteit, egyesületeit. A szerda esti találkozó meghívottja Bokor Tibor polgármester és Fejér László Ödön parlamenti képviselő volt, akik partnerséget vállalnának az ifjúság kezdeményezéseiben. A találkozón részt vettek továbbá Balázs Orsolya, Szilveszter Szabolcs és Szöllősi Tamás fiatal önkormányzati tanácsosjelöltek is.

Május
11.

Bokor Tibor: a beruházás legfontosabb célja a szakoktatás minőségi javítása - elkészült a kézdivásárhelyi Gábor Áron Líceum campusa

2007-ben, a campus-program keretében indult be a kézdivásárhelyi Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ felújítása, majd szervezetlenség és pénzhiány miatt leállt a beruházás. 2014-ben a Regionális Operatív Program keretében sikerült újraindítani és mára teljesen befejezni a munkálatokat. „A beruházás legfontosabb célja a szakoktatás minőségi javítása” – hangsúlyozta a terepszemle és technikai átadás után Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. 

Április
29.

Több mint 3000 támogató aláírással indul újabb mandátumért Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere

Köszönetét fejezte ki Bokor Tibor április 28-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján mind a 3023 kézdivásárhelyi, oroszfalvi, sárfalvi, szászfalusi és nyujtódi lakosnak, akik aláírásukkal támogatták az újabb mandátumért való indulását.

Március
10.

Bokor Tibor az RMDSZ kézdivásárhelyi polgármesterjelöltje

Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete bővített választmánya március 9-én, szerdán egyhangúlag szavazta meg, hogy Bokor Tibor újabb polgármesteri mandátumért induljon a közelgő önkormányzati választáson. 

Augusztus
29.

Bokor Tibor: a magyar államelnök-jelölt az erdélyi magyarok egységes törekvéseit akarja megvalósítani (AUDIÓ)

Egy közösség csak akkor létezhet, ha hallatja a hangját. Tudom, hogy nekünk, erdélyi magyaroknak olyan jelöltet kell az államelnök-választáson indítani, aki meg tudja fogalmazni céljainkat, aki a többségi nemzet előtt is képvisel bennünket” – fogalmazott Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

Június
22.

Kézdivásárhely: Párbeszéd a vállalkozók és polgármester között

A kézdivásárhelyi Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV) június 21-én, csütörtökön, 18 órától klubtalálkozót szervezett, amelynek meghívottja Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere volt.

Június
21.

Beiktatták Kézdivásárhely új polgármesterét

Június 21-én, csütörtökön, reggel 9 órákor Codrin Munteanu Kovászna megyei prefektus és Tamás Sándor tanácselnök jelenlétében letette a hivatali esküt Bokor Tibor, Kézdivásárhely új polgármestere és az új városi tanács tagjai.

Június
11.

Fölényes győzelem Kézdivásárhelyen

A szavazatok 46,33 százalékával nyerte a választásokat Bokor Tibor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje Kézdivásárhelyen. Rácz Károly, MPP-s polgármesterjelölt 25,41 százalékkal a második helyen végzett, Johann Taierling, az EMNP színeiben 23,98 százalékkal a harmadik helyen.

Június
10.

Törvénytelenül távolították el Bokor Tibor bannerjeit

Bokor Tibor, az RMDSZ kézdivásárhelyi polgármesterjelöltjének magánterületen kihelyezett óriásbannerjeit távolíttatta el ma délután 15,30 körül Rácz Károly kézdivásárhelyi polgármester.

Június
10.

Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke, Kovászna megye jelenlegi tanácselnöke Kézdivásárhelyen, az oroszfalusi körzetben szavazott, kora délelőtt: „Azt érzem az elmúlt hónapok, évek jelei alapján, hogy Háromszéken, Székelyföldön a Magyar Demokrata Szövetség több szavazatot és mandátumot fog szerezni, mint az előző ciklusban. Kétségtelen hogy a legújabb párt be fog kerülni a helyi tanácsokba, és az is valószínű, hogy az MPP tovább csúszik a lejtőn. A választások utáni együttműködési lehetőségekről úgy vélem, hogy nagyban meghatározza az, ahogyan előtte a versenypártok viselkedtek, kampányoltak.”

Még több hír ▼