önkormányzati jelöltjeink
Főoldal > Események
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


26.

Kelemen Hunor programja január 23-26. között

Január 23-án, csütörtökön – a Kolozs Megyei Küldöttek Tanácsának ülését követően – megközelítőleg 18:30-tól a Kolozsvári Arénában tart közös sajtótájékoztatót Kelemen Hunor, Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke és Talpas Botond MKT-elnök.

Január 24-én, pénteken 17 órától az RMDSZ Gyergyó területi szervezete alakulásának 30. évfordulós ünnepségén vesz részt és mond beszédet Kelemen Hunor a gyergyószentmiklósi művelődési központban.

Január 26-án, vasárnap 11:30-tól a magyar kultúra napja alkalmából szervezett Ady Endre szobrának avató ünnepségén mond beszédet a szövetségi elnök Zilahon, a Wesselényi szobor melletti kisparkban. Kelemen Hunor vasárnap 16 órától az RMDSZ Hunyad megyei szervezete alakulásának 30. évfordulós ünnepségén mond köszöntőt Déván, a városi színház nagytermében.

 


22.

18:00
Kolozsvár, sétatéri Kaszinó

VIII. Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért díjátadó gála

A magyar kultúra napján január 22-én, 18 órától a kolozsvári sétatéri Kaszinóban díjazza a Szövetség azokat az alkotókat, művészeket, akik az erdélyi magyar kultúra átörökítéséhez, megismertetéséhez kiemelt módon hozzájárulnak. Az est további részében Bogdán Zsolt A magyar nyelv története c. előadása lesz látható. A rendezvényre szeretetettel várjuk a sajtó képviselőit.


18.

17:00
Kolozsvári Állami Magyar Színház

Alakulásának 30. évfordulóját ünnepli az RMDSZ

Január 18-án, szombaton 17 órától a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alapítását idézzük meg a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Az ünnepi eseményen köszönetet mondunk Szövetségünk alapítóinak.

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk eseményünkre. Részvételi szándékukat, kérjük, január 16., csütörtök délig jelezzék a pressoffice@rmdsz.ro e-mail címen a sajtóorgánum és a részt vevő személyek megjelölésével.


18.

12:00
Kolozsvár, Kajántó völgye/ Valea Chintăului 1.

Szombaton ülésezik az SZKT

Január 18-án, szombaton 12 órától a kolozsvári CREIC központban (Kreatív Iparágak Regionális Kiválósági Központja – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, Kajántó völgye/ Valea Chintăului 1., Google Maps: http://goo.gl/maps/YeyRo4mTJwP2) ülésezik a Szövetségi Képviselők Tanácsa. Napirenden szerepel Kelemen Hunor szövetségi elnök politikai tájékoztatója, az SZKT elnökének és Állandó Bizottságának megválasztása, az SZKT-frakciók megalakulása, valamint az önkormányzati választások jelöltállítási szabályzatának elfogadása. Az ülés az Ezüstfenyő-díjak átadásával kezdődik.  

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk. Részvételi szándékukat, kérjük, január 16., csütörtök délig jelezzék a pressoffice@rmdsz.ro e-mail címen a sajtóorgánum és a részt vevő személyek megjelölésével.


30.

Marosvásárhely, Grand Hotel Europa

Az RMDSZ Nőszervezete november 29-30. között tartja tisztújító küldöttgyűlését Marosvásárhelyen

Ez alkalommal szombaton, november 30-án 13 órától a Grand Hotel Europa termében sajtótájékoztatót tart Biró Rozália, a Nőszervezet elnöke, valamint a Nőszervezet újonnan megválasztott ügyvezető elnöke. Ezt megelőző este, november 29-én 20 órától Az élet erőszakos oldala illetve Család és karrier címmel szervezünk panelbeszélgetéseket, ahol Csép Andrea-Éva képviselő beszélget a családon belüli erőszakról Ambrus Izabella parlamenti képviselővel és Cosma István pszichológussal. Ugyanakkor Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője Horváth Annát, az RMDSZ ügyvezető alelnökét és Varga-Pál Petri Zsolt vállalkozót kérdezi a család és karrier közötti egyensúly megteremtéséről. Az esemény helyszíne a Grand Hotel étterme. Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!


30.

Kelemen Hunor november 29-30-i programja

Az RMDSZ elnöke pénteken 13 órakor beszédet mond a Farkas utcai református templomban a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum száz éves fennállásának ünnepségén.

17 órakor a Bánffy-palotában Sabin Ghermannal, Rácz Norberttel és Daniel Daviddal közösen részt vesz az Oszuta Live Kolozsváron című esemény egyik panelbeszélgetésén, amelynek témája a román-magyar együttélés.
Az eseményről további részletek itt: https://www.facebook.com/events/775588986204227/

Kelemen Hunor szombaton 9 órától Marosvásárhelyen, a Grand Hotel konferenciatermében köszönti az RMDSZ Nőszervezetének küldöttgyűlését.


24.

Tiberiu Popoviciu Informatikai Líceum, Tordai út 140-142.

Kelemen Hunor vasárnap Kolozsváron szavaz

Kelemen Hunor vasárnap 11 órakor Kolozsváron, a Tiberiu Popoviciu Informatikai Líceumban (Tordai út 140-142.) szavaz. Az RMDSZ elnöke este 9 óra után, az exit poll eredmények ismeretében nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Szövetség Majális utcai székházában (Republicii 60.).


21.

Zágráb

Az RMDSZ részt vesz az EPP zágrábi kongresszusán

Kelemen Hunor vezeti a Szövetség küldöttségét az Európai Néppárt november 20-21-i zágrábi kongresszusán.  Megválasztjuk az ernyőszervezet új elnökét és alelnökeit is, továbbá lehetőség nyílik küldötteinknek kétoldalú találkozókon beszámolni a közösségünket érintő problémákról és törekvésekről. 
Mindezekről a következő napokban rövid bejegyzéseket és videóanyagokat közlünk az RMDSZ Facebook-oldalán.

13.

Kolozsvár, Republicii 60.

Szerdán dönt a SZÁT arról, hogy kit támogat az RMDSZ a második fordulóban

A Szövetségi Állandó Tanács ülését követően, előreláthatóan 15 órakor doorstep sajtótájékoztatót tart Kelemen Hunor szövetségi elnök a Majális utcai székházban (Kolozsvár, Republicii 60.).

13.

18.00
Kolozsvár, Bánffy-palota, Tonitza terem

A Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségét díjazzuk a magyar nyelv napján

A Magyar Nyelv Napját november 13-án 18 órától ünnepeljük Kolozsváron, a Bánffy-palota Tonitza termében. Az eseményen a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségét díjazza az RMDSZ és a Communitas Alapítvány. Az eseményen részt vesz és beszédet mond Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.  A díjazást követően fellép Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa, majd a gálaestet közösségi versmondással és állófogadással zárjuk. 
Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit.