önkormányzati jelöltjeink

Kelemen Hunor

szövetségi elnök a június 5-i választásokról

2016.05.24. | Maros , Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


szövetségi elnök a június 5-i választásokról

Ákosfalvától Brüsszelig: erős képviselet a magyar közösség szolgálatában

– A közösség és a biztonság összekapcsolása Kelemen Hunor egyetlen közéleti megnyilatkozásából sem hiányzik. Mi ennek a jelentősége az önkormányzati választásokon?
 
– A magyarellenes támadások közepette az RMDSZ-nek ismét legfőbb feladata megvédeni a magyarságot, megteremteni a biztonságát a képviselet valamennyi szintjén, Ákosfalvától Brüsszelig. A magyar emberek többsége tudja, hogy 27 éve erre vállalkoztunk, és eredményeket is felmutathatunk. Minden kritika ellenére közösségünk azért támogat következetesen, mert az RMDSZ továbbra is az egyetlen felelős magyar politikai szervezet. Persze, lehet nagyokat mondani, a pálya széléről folyamatosan bekiabálni, de a megvalósításhoz erő és partnerek kellenek. Mi rendelkezünk a szükséges tapasztalattal, ezért a biztos és hasznos szavazatot továbbra is az RMDSZ-re leadott voks jelenti.
 
– Soós Zoltán polgármesterjelölt függetlenként indul a városvezetői tisztségért. Mennyiben számít mínusz pontnak, hogy nem a szövetség jelöltje?
 
– Nézze, én ezt egészen másképp közelítem meg. Van ennek az indulásnak egy olyan pozitív hozadéka, ami a közösség szempontjából sokkal fontosabb, és amelyet az RMDSZ támogat: 16 év után ismét összefogtak a magyar politikai szervezetek, az egyházak és a civil szervezetek, a politikailag aktív marosvásárhelyiek. Így lett a magyarság jelöltje Soós Zoltán. Korábban soha nem volt ilyen jó esély arra, hogy véget lehessen vetni Marosvásárhelyen a jelenlegi polgármester városellenes uralmának. Soós Zoltán a választás esélyes jelöltje, így aki változást akar, az rá szavaz. Minden más szavazat a polgármestert erősíti, mert a többi jelöltnek nincs esélye. Ezért arra bátorítom a magyarokat, hogy szavazzanak arra a változásra, amely által Marosvásárhely a békés fejlődés útjára léphet.

– Mi a helyzet Maros megyében? Hiszen a magyarságra nézve fontos, de csak fél siker lenne Marosvásárhely megnyerése…

– Kétségtelenül ráfér a változás a megyére is. Nem engedhetjük, hogy négy év stagnálás és eredménytelenség után ugyanazok maradjanak a megyei tanács élén. Péter Ferenc szovátai polgármester személyében az RMDSZ olyan emberre bízná a megye fejlesztését, aki nem üres szavakkal, felelőtlen ígéretekkel, hanem 16 év kitartó munkájának konkrét eredményeivel, tapasztalatával rendelkezik, és emellett a jövőre vonatkozó világos, megvalósítható tervei is vannak. Szovátán elért eredményeire felfigyelt a világ, hazai turizmusunk egyik erős központja lett a város.
Péter Ferenc elnökségével Maros megyét is fejlődési pályára állíthatjuk. Mindemellett csak egy magyar elnök tudja igazán képviselni a magyar emberek érdekeit, és azt is tudja, hogy a települések fejlesztése mellett erős közösséget is kell építeni.

– Nem túlságosan bizakodó? Mire alapozza az RMDSZ sikeréhez fűződő optimizmusát?

– Az új választási törvény nagy esélyt ad nekünk, hogy ismét megszerezzük a megye vezetését, hiszen idén a megyei tanácsosok maguk közül választanak elnököt. Ezért az a dolgunk, hogy minél több szavazatot adjunk le az RMDSZ megyei listájára. Több szavazat több tanácsost jelent, így pedig több magyar szavazat dönthet a tanácsban arról, ki lesz Maros megye elnöke.
Az erős önkormányzati képviselet közösségünk megmaradását és gyarapodását szolgálja. Ezért kell ott lennünk, ahol a hétköznapjainkat érintő legfontosabb döntések megszületnek, ahol a közösségünket építeni, gyarapítani tudjuk. Mert az önkormányzati képviselet az alapja az RMDSZ minden szintre kiterjedő jogérvényesítő tevékenységének.
Forrás: www.e-nepujsag.ro
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.