önkormányzati jelöltjeink

Kovács Péter

Hogyan tegyük nevetségessé a magyar ügyet?

2012.05.31. | Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Péter

Ha a legkisebb magyar párt logikájával gondolkoznék, akkor ma délben 12 órakor a Mátyás szobor előtt kikiáltanám a területi autonómiát. Holnap is, majd holnapután is!

A kezemben lenne egy piros-fehér-zöld lobogó, a kikiáltás előtt és után elénekelném a magyar himnuszt. Ha nagyon meggyőző szeretnék lenni, akkor a székelyt is.

Az első alkalommal sajtót is hívnék, mindenki az eseményről írna, a nemzet televíziójában autonómiaharcosként mutatnának be. A második alkalommal kiszállna a rendőrség, bekísérnének, véletlenül nekiesnék az ajtófélfának, megkékülne az arcom, ami egy újabb kiváló lehetőséget biztosítana a nyilatkozgatásra, az áldozat szerepében való tündöklésre, az aggódó, a magyarság elnyomására rávilágító, nagyívű közlemények kiadására. Vasárnapra a Heti Hírmondó egy teljes műsort biztosítana számomra, élőben mondhatnék bármit, szidhatnék bárkit. Megszellőztetném, hogy a Sándor palota folyosóin a Magyar Állami Érdemrend megítélését rebesgetik.

Pert kezdeményeznék a polgármesteri hivatal, a rendőrség és Bin Laden ellen, ami két nappal a választások előtt újra nagy port kavarna a médiában. Június 11-én aztán szépen elfelejtenék mindent. Volt egy kis cirkusz, hős lettem, ingyen médiafelületet biztosítottam magamnak, begyűjtöttem a szavazatokat, tehát a célomat elértem. Hoppá, most jut eszembe: a célom nem véletlenül a területi autonómia elérése volt? Áh, dehogy, ki emlékszik már az ilyen részletekre...

Erről szól a legkisebb magyar párt négynyelvű táblaakciója Kolozsvár határában. Egy pillanatig sem gondoltak arra, hogy a kezdeményezésüknek lesz valós finalitása. Cirkuszt kerestek, és találtak. Június 10-ig kitart a téma, van amiért harcolni. Nem lepődnék meg, ha pár napon belül újra kitennék a táblát, de ez alkalommal odaláncolnák magukat, hogy nagyobb legyen a hajcihő.

A gond az, hogy ilyen és ehhez hasonló akciók által nevetségessé tesszük a magyar ügyet! De ezt ki nézi? Kampány van!

Forrás: www.kovacspeter.ro

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.