önkormányzati jelöltjeink
mobil verzió | nagy honlap
Bihar megye

Pásztor Sándor

pasztor_sandor@yahoo.com

Magamról

Összefogás. Ezzel kezdem, mert úgy érzem eddigi pályafutásom sarokkövét jelenti és ugyanakkor fő célkitűzésem a jövőt illetően is. De ezt az elvet követtem Bihar megye tanácsosi jelöltlistájának összeállításakor is.

Fontos eredmény ez a lista, de még inkább üzenet. Azt üzenjük, hogy az új csapatban helye van az egyháznak, helye van az ifjúságnak, természetesen helye van a nőknek, az értelmiségieknek, a civileknek és helye van azoknak, akik politikailag másként látnak dolgokat.

Legfőbb célom Nagyvárad és Bihar megye régióközponttá emelése. Ehhez szükségünk van egy pártok fölötti összefogásra, és szükség van a közösség összefogására. Mi kell megteremtsük biztonságunkat, mi kell kiharcoljuk jogainkat! Itt az új csapat, itt a magyar összefogás!

Aktuális

#rmdsz2016

Arany János 200 évvel születése után is szeretett szülővárosára irányította mindannyiunk figyelmét. A hajdúvárosban pedig méltóképpen emlékeztünk a magyar irodalom…

1

Újabb elismerés a Nagyváradi Repülőtérnek. Házigazdaként rendezzük a reptéri biztonsággal foglalkozó szakemberek 10. országos tanácskozását. Sikerült elérni, hogy…

0

Astăzi am anunțat o nouă cursă externă. Mă bucur că acest zbor, ce va fi operațional din luna octombrie, este Londra, acesta fiind în top 5 al preferințelor dumneavoastră.…

0

Múlt héten a főkonzul úrral a 10 új határátkelő megnyitásának előkészítésről tárgyaltunk. Hétvégén már, Bihar megyében 3 új, ideiglenes átkelőt vehettünk igénybe.…

1

Gratulálok a nagyváradi vizilabdázóknak! Európai kupa döntőjébe kerülni hatalmas teljesesítmény! SZÉP VOLT FIÚK!

0

Kisvárosaink fejlesztése a legfontosabb célkitűzéseink között szerepel. Polgármesterekkel és bukaresti szakértőkkel vettük számba a pályázati lehetőségeket. Oktatási,…

0

A nemzetközi sajtó figyelmében a nagyváradi repülőtér. Fél év alatt sikerült jelentősen növelni az utasszámot. Márciustól indulnak a rendszeres járatok Barcelona, Milánó,…

4

A Bihar Megyei Tanács is részt vesz a cséffai természetvédelmi terület kezelésében. A jelenleg 2000 hektárt magába foglaló területet bővíteni szeretnénk illetve természetvédelmi…

1
Még több bejegyzés ▼
Június
21.

Kedvező lehetőségekkel várják haza a fiatalokat Erdélyben

Egyetemistáknak szervezett állásbörzét Bihar és Hargita megye, illetve Szatmárnémeti és Sepsiszentgyörgy önkormányzata Kolozsváron, hogy bemutassa számukra azokat a munkalehetőségeket, amelyekért a diákoknak érdemes egyetem után hazaköltözniük szülővárosukba. A városod hazavár! állásbörzén közel 60 közintézmény és magánvállalat hirdette meg több száz állásajánlatát a fiataloknak.

 

Július
18.

Megyeközi együttműködés az egészségért

Szatmár és Bihar megye magyar tanácselnökeinek együttműködésével javítanak az egészségügyi ellátáson a Bihar Megyei Sürgősségi Kórházban – erről Pataki Csaba, Szatmár és Pásztor Sándor, Bihar megyei tanácselnök számolt be szerdai nagyváradi sajtótájékoztatóján Mark Adrián és Gheorghe Carp, a két megyei kórház menedzserigazgatójának társaságában.

Május
23.

Egyetértésben lép fel a nyolc határ menti megye

A Bihar Megyei Tanács elnökének, Pásztor Sándor kezdeményezésére találkozott Nagyváradon a Románia-Magyarország Határ Menti Együttműködési Programban (Ro-Hu) részvevő szomszédos négy magyarországi és négy romániai megye (Magyarországról Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád, illetve Romániából Szatmár, Bihar, Arad és Temes) tanácselnöke. A találkozó célja az volt, hogy a nyolc megye képviselője egyeztesse az elképzeléseket, valamint hogy konszenzus szülessen a lehívható pályázati összegek arányáról és mértékéről.

Május
17.

Kisebbségek vásárával és a magyar megyei tanácselnökök köszöntőjével kezdődött a FUEN Kongresszusa Kolozsváron

Kisebbségek vásárával, hagyományos székely ételekkel és italokkal, néptánccal fogadták a házigazdák a FUEN Kongresszus résztvevőit Kolozsváron. Erdélyt az RMDSZ öt megyei tanácselnöke mutatta be az Európa minden sarkából érkezett küldötteknek.

Március
30.

Német partnerrel fejleszti ipari parkjait a Bihar Megyei Tanács

Az ipari parkok fejlesztésére vonatkozó együttműködési megállpodást írt alá Kölnben Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke. Ennek értelmében az INGO Diplomaten International szakemberei, az országban elsőként Bihar megyében indítanak úgynevezet I2P projektet. Ennek célja a munkahelyteremtés valamint a szakemberképzés. Utóbbit a duális oktatás illetve a felnőttképzés révén oldják meg, külön hangsúlyt fektetve a munkanélküliek átképzésére.

November
24.

Pásztor Sándor: legyen hivatalos a magyar nyelv Romániában

Bihar Megye Tanácsánál kezdte nagyváradi látogatását a Szlovén Köztársaság bukaresti nagykövete. Mihael Zupančič a térség gazdasági és turisztikai fejlesztéseiről folytatott közel két órás megbeszélést Pásztor Sándor megyei tanácselnökkel. A nagykövet expozéjában kiemelte, hogy országában a szlovén mellett a magyar és az olasz is hivatalos nyelv, annak ellenére is, hogy a két kisebbség részaránya összesen alig haladja meg az 1 százalékot.

Október
25.

100 nap, 10 projekt

Ezzel a címmel számolt be mandátuma eddigi eredményeiről a Bihar Megyei Tanács elnöke. Pásztor Sándor elmondta, szándékosan az RMDSZ székházában találkozott a sajtó képviselőivel, hiszen a kampányban ott tett ígéretei közül többet máris sikerült megvalósítani, illetve elindítani. Ilyen például a Nagyvárad-Konstanca repülőjárat, vagy a megyeszékhely környéki bicikliutak. Ez utóbbiak már az előtanulmány szintjén vannak, ugyanúgy mint a Bihar megye kilenc városába tervezett úszómedencék.

Szeptember
20.

Az RMDSZ kiemelt célként fogalmazta meg a nagyváradi reptér fejlesztését: rendszeres nemzetközi járatokat jelentett be Pásztor Sándor

Pásztor Sándor, Bihar Megye Tanácsának elnöke szeptember 20-án, kedden bejelentette a nagyváradi repülőtérről induló első, rendszeres nemzetközi járatokat. A tárgyalások nagyjából két hete befejeződtek, de a bejelentéssel megvárták a jegyértékesítés kezdetét. A sajtótájékoztatóval egy időben kezdték el árusítani a jegyeket a jövő tavasztól induló Nagyvárad-Barcelona és Nagyvárad-Milánó járatokra.

Szeptember
16.

Pásztor Sándor: kilenc Bihar megyei városban épül úszómedence

Kilenc Bihar megyei városban: Élesden, Nagyszalontán, Margittán, Érmihályfalván, Belényesben, Vaskohszikláson, Vaskohon, Diófáson és Székelyhídon épül a közeljövőben úszómedence – többek között erről született döntés csütörtökön, a Bihar megyei Fenntartható Fejlesztés Egyesület ülésén.

Augusztus
20.

Péter Ferenc: kötelességünk biztosítani az utánpótlást

A Kolozsvári Magyar Napokon különkiadással jelentkezett a Köz/Élet/Tér beszélgetéssorozat. A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum augusztus 19-i eseményének meghívottja Pásztor Sándor, Bihar Megye Tanácsának elnöke, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke és Vákár István, Kolozs Megye Tanácsának alelnöke volt.

Augusztus
17.

A FUEN és Partium együttműködéséről egyeztetett Vincze Loránt és Pásztor Sándor

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnökével találkozott Pásztor Sándor. Bihar Megye Tanácsának elnöke és Vincze Loránt kisebbségi ügyekről egyeztetett.

Május
12.

Élhető Partiumért dolgozunk! – nagyváradi kampányindítón mutatkoztak be az RMDSZ Bihar megyei jelöltjei

„Többen és többet akarunk tenni, jobb munkát akarunk végezni az önkormányzatokban. 2016-ban az RMDSZ jelöltjei szolgálatra jelentkeznek: szolgálni akarják az erdélyi magyar embereket, a Partiumot, azokat a helyi közösségeket, akik megbíznak a mi jelöltjeinkben. Ha valaki végigmegy az Érmelléken, vagy a megye más, RMDSZ-es polgármester, alpolgármester által igazgatott településen, biztosan látja azokat a változásokat, amelyek az elmúlt évek munkájának az eredményei. Ez azért volt lehetséges, mert a mi csapatunk mögött ott állt a magyar közösség elsöprő többsége” –hangsúlyozta Kovács Péter ügyvezető elnök az RMDSZ Bihar megyei szervezetének nagyváradi kampányindítóján május 11én, majd hozzátette: lehet „tiszta kalappal” kampányolni, de az eredmények az RMDSZ-t igazolják.

Április
29.

Kelemen Hunor: Áltémák helyett az önkormányzati tervek valószerűségéről szóljon a közélet – Sajtótájékoztató Nagyváradon

„2016 a politizálás újragondolásának, egy másfajta közéleti munkának az éve lesz mindenki számára. Az RMDSZ erre az újratervezésre már a múlt évi kongresszusa óta készült: új arcok vannak az önkormányzati listáinkon és személyi változtatásokat eszközöltünk ott, ahol erre szükség volt. Olyan jelölteket állítottunk a rajtvonalhoz, akik felkészültek, kezdeményezők és a közösség képviselete iránt elkötelezettek” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök azon a nagyváradi sajtótájékoztatón, amelyen a közelgő választások tétjéről beszélt április 29-én, pénteken. Az RMDSZ elnöke szerint a nagyváradi polgármesteri tisztségért induló jelenlegi alpolgármester, Huszár István felkészült jelölt, akinek hiteles programja révén is sikerül meggyőznie azokat, akik változást szeretnének Nagyváradon, ahogy Pásztor Sándor, Bihar megyei tanácsosi listavezető, megyei tanácselnökjelölt is megnyeri majd a választók bizalmát alapos közigazgatási tapasztalatával.

Április
23.

Kiállunk a magyar emberekért és biztonságot teremtünk közösségünknek! – bemutatkoztak az RMDSZ önkormányzati jelöltjei

Szatmár megyében két fontos célt tűztünk ki a közelgő helyhatósági választásokra: visszaszerezni Szatmárnémeti polgármesteri tisztségét és a megye vezetését – hívta fel a figyelmet köszöntő beszédében Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnök-jelöltje. Emlékeztetett, elfogadhatatlan tartja, hogy a magyar közösségnek nincs beleszólása a megyevezetésbe, nincs meghatározó szerepe saját sorának jobbá tételében abban a megyében, ahol a kisebbségek részaránya a lakosság közel felét teszi ki, és ahol több mint százezer magyar él. Pataki Csaba rámutatott, Szatmár megye egyre inkább leszakad a szomszédos megyékhez képest, a legtöbb gazdasági mutató tekintetében még a moldvai megyék – Botoșani is – megelőzik. „12 évet dolgoztam EU-s programokkal, ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött mondhatom: ha a 2014 – 2020-as európai uniós pályázati ciklust nem használjuk ki maradéktalanul, ez a vonat nélkülünk kel útra” – tette hozzá. Összegzésként kiemelte, a következő valamivel több mint egy hónapban minden nap egy újabb lépés, hogy az Szatmár megyei közösség megvalósítsa célját, hogy megerősítse önkormányzati jelenlétét, hogy visszaszerezze Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését.

Június
10.

Románia küldöttjei a Vízgazdálkodás témájú ENSZ konferencián Ázsiában

A „Víz az életért” elnevezésű Dushanbéba kihelyezett ENSZ ülésen képviseli a Román Vizek Országos Főigazgatóságát nemzeti szinten Pásztor Sándor június 9-11 között.

Még több hír ▼

Fotóim