önkormányzati jelöltjeink

Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat

2012.06.10. | Kovászna , Önkormányzati választások , Választások napja
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke, Kovászna megye jelenlegi tanácselnöke Kézdivásárhelyen, az oroszfalusi körzetben szavazott, kora délelőtt: „Azt érzem az elmúlt hónapok, évek jelei alapján, hogy Háromszéken, Székelyföldön a Magyar Demokrata Szövetség több szavazatot és mandátumot fog szerezni, mint az előző ciklusban. Kétségtelen hogy a legújabb párt be fog kerülni a helyi tanácsokba, és az is valószínű, hogy az MPP tovább csúszik a lejtőn. A választások utáni együttműködési lehetőségekről úgy vélem, hogy nagyban meghatározza az, ahogyan előtte a versenypártok viselkedtek, kampányoltak.”

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere feleségével szavazott a Vadász utcai sportcsarnokban. A polgármester a voksolást követően így nyilatkozott: "Én abban bízom, hogy a szentgyörgyiek megmutatják ma, hogy egy életerős közösség vagyunk, bízom benne, hogy nagyon sokan élnek szavazati jogukkal. Én a jövő városáért jöttem el szavazni, ezért szeretnék a következő négy évben is dolgozni. Elsősorban magas részvételre számítok és bízom benne, hogy az emberek értékelik azt, amit az elmúlt négy évben tettünk a város érdekében." Arra a kérdésre, hogy mi a Romániai Magyar Demokrata Szövetség célja Háromszéken Antal elmondta: "Sepsiszentgyörgyön és Háromszéken is többséget szeretnénk, de nyilván együttműködésben gondolkodunk a következő években is, hiszen a nemzetpolitikai célok elérése érdekében minden magyarra szükség van."

Lőrincz Zsigmond, Kovászna város polgármesterjelöltje a helyi Kőrösi Csoma Sándor Líceumban szavazott a délelőtt folyamán családjával együtt. Elmondta a folytonosságra, a fejlődésre és a csapatmunkára adta ma le a voksát.

Bokor Tibor az RMDSZ kézdivásárhelyi polgármesterjelöltje délben szavazott családjával az ötös szavazókörzetben, a Benedek Elek óvodában. Voksának leadása után Bokor Tibor megerősítette azt, amivel egy hónapig kampányolt: a bizalomért és a biztonságért szállt harcba, az a legfőbb célkitűzése, hogy visszanyerje a kézdivásárhelyiek bizalmát az önkormányzatban, és visszaadja biztonságérzetüket. „Nagyon fontos, hogy a kézdivásárhelyiek végre azt érezzék, hogy ami a városban történik, az az ő jólétüket szolgálja. Jobban kell figyelni rájuk, többször megkérdezni tőlük, hogy mire van igényük, az elmúlt pár hét személyes konzultációi is ezt mutatják. Én nyitott önkormányzatot és átláthatóságot szeretnék. Szerintem ez ad bizalmat és biztonságot a városlakóknak” – hangsúlyozta Bokor Tibor polgármesterjelölt.

Lázár Kiss Barna, Barót város polgármesterjelöltje a késő délutáni órákban szavazott a baróti Művelődési Háznál. Elmondta: “A változás jegyében, a fiatalok itthon maradása érdekében szavaztam. Remélem, hogy sikerül Baróton egy jobb városképet kialakítani a jövőben.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.