önkormányzati jelöltjeink

Beiktatták Kézdivásárhely új polgármesterét

2012.06.21. | Önkormányzatok , Önkormányzati választások , Kézdivásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Beiktatták Kézdivásárhely új polgármesterét

Június 21-én, csütörtökön, reggel 9 órákor Codrin Munteanu Kovászna megyei prefektus és Tamás Sándor tanácselnök jelenlétében letette a hivatali esküt Bokor Tibor, Kézdivásárhely új polgármestere és az új városi tanács tagjai.

 Megválasztották a város alpolgármesterét is, Derzsi Gyula személyében. Megalakultak a szakbizottságok, a városnak négy bizottsága lesz, mindegyiknek egyenként öt tagja - döntött az újonnan megalakult testület.

Beiktatták hivatalába Bokor Tibor polgármestert és csapatát. A 17 tanácsos egyenként tette le az esküt, őket követte Bokor Tibor polgármester és Derzsi Gyula alpolgármester. Az alpolgármester személyével a két másik párt, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt tanácsosai is egyetértettek. Derzsi Gyula mérnököt titkos szavazással választották meg, 15 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal.

Megalakultak a szakbizottságok is. A városi tanács négy bizottságban hoz majd döntéseket: a Gazdasági és Jogi Bizottságban, a Tanügyi, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottságban, a Szociális és Egészségügyi Bizottságban, valamint a Varosrendezési Bizottságban. A bizottságokban öt tanácsos fog dolgozni, az arányos leosztásban az RMDSZ három, az MPP egy és az EMNP is egy helyet kapott.

A szakbizottságok tagjai a következők:

- Gazdasági és Jogi Bizottság: Hegedűs Ferenc, Barta Vilmos, István Zoltán, Rácz Károly, Johann Taierling

- Tanügyi, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság: Nagy Babos Tamás, Bejan András, Babos Botond, Lukács László, Ilyés Botond

- Szociális és Egészségügyi Bizottság: Dr. Kelemen András, Györke Krisztina, Derzsi Gyula, Dr. Szabó István, Veres Botond Géza

- Városrendezés: Hegedűs Ferenc, Györke Krisztina, Derzsi Gyula, Rákosi János, Balázs Attila

A beiktatás végén Tamás Sándor tanácselnök gratulált az új testületnek, és elmondta: örül, hogy Kézdivásárhely szavazópolgárai e csapat mellett döntöttek, mert becsületes embereket választottak meg, akik átláthatóan és hatékonyan tudnak majd dolgozni. Az elnök egy ajándékkal is készült: a kertjéből kiásott NF feliratú építőtéglát ajándékozta Johann Taierling tanácsosnak, ugyanis kiderült, hogy az NF felirat Nagy Ferencet jelent, aki Johann Taierling üknagyapja volt.

Az ülés végén Bokor Tibor polgármester kért szót, aki megköszönte a támogatást és reményét fejezte ki, hogy együtt valós eredményeket tudnak négy év múlva felmutatni.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.