önkormányzati jelöltjeink

Bekerült a tanügyminisztérium rendezvénynaptárába az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia (AUDIÓ)

2016.05.04. | Ifjúság , sport
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bekerült a tanügyminisztérium rendezvénynaptárába az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia (AUDIÓ)

„Tanároknak és diákoknak egyaránt előny a rendezvénynaptárba való bekerülés, mivel így a tanügyminisztérium hivatalosan is elismeri a rendezvény szakmaiságát, az elért eredményeket” – nyilatkozta szerda délben Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, a Sportolimpia elnöke. Az eseményt második alkalommal szeptember 21–25. között szervezi Kolozsváron az RMDSZ, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), a tanügyminisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem közreműködésével.

Az ügyvezető alelnök elmondta: „célunk az erdélyi magyar gyermekek egészséges életmódra való nevelése, a sport népszerűsítése. Fontos, hogy ilyen találkozási lehetőségeket biztosítsunk a magyar gyermekeknek, ahol a szórakozáshoz, ismerkedéshez a sport szeretete is társul. Ezen értékek mentén szervezzük meg másodjára is a Sportolimpiát.” Rámutatott, a tavalyi első Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián 22 erdélyi magyar iskolából több mint 400 diák mérkőzött meg egymással, idén viszont a szervezők a sportágak és a résztvevők számát is növelik – több mint 600 iskolást várnak a versenyre.

„Az eddigi sportágak – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda és atlétikai versenyszámok – mellett idén az úszás négy versenyszámán is megméretkezhetnek a diákok” – jelentette ki Grabán Zsolt főszervező, majd hozzátette: „az eddigi visszajelzések alapján Erdély minden megyéje képviseltetni fogja magát az idei Sportolimpián.”

Hanganyag:
Bodor László nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.