önkormányzati jelöltjeink

Bodor László: a magyar emberekkel való összefogás biztosíthatja azt, hogy az Arad megyei közösséget négy év után újra magyar ember képviselje Bukarestben

2016.09.17. | Parlamenti választások , Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bodor László: a magyar emberekkel való összefogás biztosíthatja azt, hogy az Arad megyei közösséget négy év után újra magyar ember képviselje Bukarestben

Az egyik legfontosabb üzenet, amelynek nemcsak itt, Aradon, hanem más megyében is hangot kell adni az elkövetkező időszakban: a régiók, önkormányzatok és a magyar közösség szolidaritásán múlik a parlamenti választások sikere. A romániai magyar emberek masszív december 11-i részvétele biztosíthatja azt, hogy az Arad megyei közösség ügye újra közvetlen képviseletet nyerjen Bukarestben – hangsúlyozta szeptember 17-én, szombaton Bodor László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke Aradon, ahol a megyei küldöttek megerősítették: Faragó Péter a képviselői, Király András a szenátori lista élén indul.

Annak kapcsán, hogy a Szövetségnek milyen jelöltjei vannak, Bodor elmondta: olyan személyek, akik nemcsak terveket szőnek, hanem azokat véghez is viszik Bukarestben, hiszen a törvényhozásban nagy szükség van arra, hogy megvalósítható elképzelésekkel álljon elő az RMDSZ, olyan, az ország teljes egészét érintő javaslatokkal, amelyek a mindennapi létkérdéseken alapszanak. „Meggyőződésem, hogy a 2008–2012-es parlamenti ciklusban képviselői mandátumot ellátó Faragó Péter a magyar ügy elkötelezettje, és kedvezően tudja befolyásolni a bukaresti munkát. A választási siker nemcsak kompetens jelöltjeinken múlik, hanem önökön is, azon, hogy minden küldött, aki most itt jelen van, tudja-e mozgósítani saját közösségén belül a magyar embereket annak érdekében, hogy aláírásukkal, majd december 11-én szavazatukkal is támogassák a Szövetség törekvéseit” – fogalmazott az ügyvezető alelnök.

Bodor László felszólalásában kitért arra is, hogy a Szövetség megkezdte a parlamenti választásokon való indulásához szükséges támogatói aláírások összegyűjtését, a kitűzött cél pedig legkevesebb 200 ezer aláírás.

Faragó Péter az ülésen beszámolt az elmúlt egy év munkájáról a Szövetség Arad Megyei Szervezetének élén: beszédében a társadalomszervezés, közösségépítés és érdekképviselet terén kifejtett tevékenységekről nyilatkozott. Értékelte az önkormányzati választások eredményeit, majd a parlamenti választásokra reflektálva elmondta: „az önkormányzatokban a magyar ügyet képviselő választott tisztségviselők munkáját a jogalkotási folyamatban való részvétellel kell kiegészíteni, hiszen csakis így lesz teljes a magyar ügy képviselete ebben az országban.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.