önkormányzati jelöltjeink

Bokor Tibor: a magyar államelnök-jelölt az erdélyi magyarok egységes törekvéseit akarja megvalósítani (AUDIÓ)

2014.08.29. | államelnök-választás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bokor Tibor: a magyar államelnök-jelölt az erdélyi magyarok egységes törekvéseit akarja megvalósítani (AUDIÓ)

Egy közösség csak akkor létezhet, ha hallatja a hangját. Tudom, hogy nekünk, erdélyi magyaroknak olyan jelöltet kell az államelnök-választáson indítani, aki meg tudja fogalmazni céljainkat, aki a többségi nemzet előtt is képvisel bennünket” – fogalmazott Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

Nagyon fontos, hogy megmutassuk, mi erdélyi magyarok, székelyföldi magyarok összetartó közösséget alkotunk. A román többségnek kell ismernie gondjainkat, kell tudnia, hogyan élünk, melyek a hagyományaink, elképzeléseink országunkban” – hangsúlyozta a Szövetség polgármestere, aki rámutatott, elvárásainkat csakis folyamatos hangoztatással tudjuk elérni Romániában.

 

Bokor Tibor szerint Kelemen Hunor komoly, kiegyensúlyozott vezető, akinek céljai között nem szerepel a közösségen belüli megosztás, ellenkezőleg: az erdélyi magyarok egységes törekvéseit akarja megvalósítani.

 

„A szövetségi elnök felvállalja a magyar ügyet, hangoztatni tudja azt, hogy mi, magyarok dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk ennek az országnak, de saját hagyományaink, értékeink és érdekeink vannak” – zárta gondolatát az RMDSZ politikusa.

 

 

Hanganyag:
Bokor Tibor nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.