önkormányzati jelöltjeink

Borbély László: a Maros megyei magyar közösségnek vissza kell szereznie a megyei tanács vezetését

2016.05.26. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély László: a Maros megyei magyar közösségnek vissza kell szereznie a megyei tanács vezetését

Borbély László parlamenti képviselő is elkísérte az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének kampánykaravánját Nyárádremete községbe, ahol Csép Andrea, Fülöp József és Kupás János megyei tanácsosjelöltek a helyi választókkal találkoztak. A képviselő kijelentette: a Maros megyei magyarság számára fontos, hogy visszaszerezze a megyei tanács vezetését.

„Ehhez részünkről minden feltétel adott: felkészült polgármesterjelöltjeink vannak konkrét elképzelésekkel és tervekkel. Több településen nincs kihívója a jelöltünknek, mert belátták, hogy életképes politikai programokat készítettek elő. Már csak arra van szükség, hogy június 5-én minél többen éljünk szavazati jogunkkal. Ahhoz, hogy erős önkormányzataink legyenek, és idén több polgármesterjelöltet juttassunk vezetői pozícióba a megyében, mint 2012-ben, minél nagyobb számban el kell mennünk szavazni” – fogalmazott Borbély László.

A képviselő elmondta: bízik abban, hogy a megyei tanácsosi listákon a Szövetség jelöltjei kapják a legtöbb szavazatot, hiszen olyan személyekről van szó, akik az elmúlt években felmutatott megvalósításaikkal, munkájukkal bizonyítják, hogy megbízható, felelősségteljes vezetők. „Péter Ferenc olyan jelölt, aki Szováta polgármestereként, tizenhat év alatt már bebizonyította, hogy a közösségépítő és településfejlesztési elképzeléseit meg is tudja valósítani. Ez a garancia arra, hogy a továbbiakban is jó vezető lesz” – szögezte le Borbély László. Hozzátette: „a meglátogatott települések vezetői bizonyították az utóbbi négy évben, hogy érdemes folytatni az elkezdett munkát. Június ötödikén a Maros megyei magyar közösség azzal tudja felmutatni az erejét, hogy hozzásegíti a Szövetség képviselőjét, Péter Ferencet ahhoz, hogy újra magyar ember vezethesse a megyei tanácsot.

Nyárádremetén Magyari Péter első mandátumát befejező fiatal polgármester jó esélyekkel indul újra a választásokon. Csép Andrea megyei tanácsosjelölt elmondta: „a helyi érdek erős megyei hátteret igényel, ezért megyei szinten az RMDSZ képviseletének megerősítéséhez a megyei tanácsban szükség lesz az erős polgári összefogásra, hiszen csak a Szövetségre leadott szavazat nem vész el, biztosan hasznosul, helyi és megyei képviselőink pedig megfelelően vezetik majd az önkormányzatokat.”

Magyari Péter Mikházán, Nyárádköszvényesen, Nyárádremetén és Vármezőn is összehívta a választópolgárokat. Kijelentette: „kétségtelen, hogy a mikházi Csűrszínház megyei jelentőségű kulturális intézménnyé nőtte ki magát, és rengeteg fejlődési potenciállal rendelkezik, ezért is támogattuk, és támogatni fogjuk továbbra is.” Az elmúlt mandátumban felújították és korszerűsítették a nyárádremetei önkormányzati székházat, művelődési otthont, Köszvényesen új ravatalozót építettek, a vármezői utat pedig aszfaltozzák.

„Nyárádremete is rengeteg adottságot rejt magában, a turizmus fejlődőben van. Meggyőződésem, hogy amennyiben Péter Ferenc kerül a megyei tanács élére, a turisztikai ágazat is jelentősen fejlődni fog a megyében. Szovátaiként jól ismerem Péter Ferencet, aki amellett, hogy ambiciózus személyiség, szívügyeként tekint Maros megye sorsára, ami manapság alapvető szempont a közigazgatási munkában” – hangsúlyozta Kupás János megyei tanácsosjelölt.

Magyari Péter polgármester tervei között az iskolák korszerűsítése és napközi építése is szerepel, a község vezetőinek konkrét elképzelései vannak a fejlesztéseket illetően. „Az elmúlt négy évben borússá vált a Maros megyeiek jövőképe, jelentősen csökkent a térség közigazgatásának lendülete, ezért az RMDSZ egyértelműen arra törekszik, hogy az életszínvonalat javító gazdaságot lendületbe hozza, feltételeket teremtsen munkahelyek létesülésére” – jelentette ki Fülöp János megyei tanácsosjelölt. Hozzátette: „jelenleg az a legfontosabb, hogy június 5-én mindnyájan elmenjünk szavazni, erős magyar képviseletet juttatva az önkormányzatba.”

Az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének karavánja Jobbágytelkére is ellátogatott Péter Ferenc, a megyei tanácsosi lista vezetőjének és Szabó Árpád tanácsosjelölt kíséretében. A településen Barabási Ottó vezette önkormányzat a közelmúltban telket vásárolt egy új művelődési központ építésére. „A folklór Maros megye egyik legnagyobb értéke, jelentős mértékben fellendíti a turizmust. Jobbágytelke, élő néphagyományainak köszönhetően, egyike a legismertebb célpontoknak, megérdemli a kiemelt figyelmet” – hangsúlyozta Orbán Kálmán fiatal tanácsosjelölt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.