önkormányzati jelöltjeink

Borboly Csaba: segíteni kell minél több végzőst, hogy saját magának teremtsen munkahelyet, vállalkozzon

2016.05.29. | Csík terület , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borboly Csaba: segíteni kell minél több végzőst, hogy saját magának teremtsen munkahelyet, vállalkozzon

Mint ismeretes, nemrégiben együttműködési egyezményt írt alá Gyergyószentmiklóson és Ditróban a Hargita megyei szakoktatás fellendítése érdekében Hargita Megye Tanácsa, a helyi önkormányzat, a tanfelügyelőség, a vállalkozói szervezet és a helyi iskola vezetősége.Az együttműködési egyezmény folytatásaként május 27-én, pénteken az aláíró felek a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban hívták találkozóra a VII-VIII. osztályos diákok szüleit. A találkozón részt vet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barabás Csaba, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője, Czink Attila, Gyergyószentmiklós megbízott alpolgármestere, Görbe Péter Hargita Megye főtanfelügyelője, Portik Hegyi Kelemen főesperes, valamint Bajkó Tibor, az Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke.

A megbeszélésen lehetőség adódott a vállalkozóknak, hogy ismertessék azokat a szakmákat, amiket az iskolák kínálnak, szó volt arról is, hogy jelenleg milyen fizetést biztosítanak, és milyen munkalehetőségek vannak. Azok, akik valóban szakembernek számítanak akár több ezer lejes fizetést is megkereshetnek havonta – hangzott el.

Borboly Csaba bemutatta az Elemző Csoport által a nyolcadik osztályosok körében végzett felmérés eredményeit, amely a pályaválasztási tanácsadás sikerességét vizsgálta. A tanácselnök úgy véli, hogy szakítani kell azzal a mentalitással, hogy a szakiskolák csak munkaerőt képeznek, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vállalkozói szellem népszerűsítésére.

,,Segíteni kell minél több végzőst, hogy saját magának teremtsen munkahelyet, vállalkozzon!” – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Barabás Csaba, a megyei tanács Fejlesztési Ügynökségének igazgatója rámutatott arra, hogy a megállapodás értelmében a megyei tanács és a városi önkormányzat támogatja az iskolákat, hogy minél jobban felszerelt tanműhelyekben sajátíthassák el a szakmát, ugyanakkor a vállalkozók vállalják, hogy ezen szakosztályok végzőseinek munkát fognak biztosítani. A találkozón a jelen lévő iskolák is bemutatták, hogy milyen szakmák oktatását indítják be az ősszel.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.