önkormányzati jelöltjeink

Brassai Zsombor: az RMDSZ az a hiteles érdekvédelmi szervezet, amelyre rá lehet bízni a szórványban élő magyarok ügyét

2016.05.26. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Brassai Zsombor: az RMDSZ az a hiteles érdekvédelmi szervezet, amelyre rá lehet bízni a szórványban élő magyarok ügyét

Lakossági fórumot tartottak Magyarózdon, Mihály Ferenc polgármester az RMDSZ Maros megyei szervezetének kampánykaravánját látta vendégül május 25-én. A rendezvényen Brassai Zsombor, a szervezet elnöke kijelentette: „be kell látnunk, hogy a helyi érdekek is azt kívánják, hogy erős megyei önkormányzat a vezesse a térséget, amelynek a magyarózdi, bükkösi és minden magyar közösség sorsa is szívügye.”

Az első mandátumát záró Mihály Ferenc fiatal polgármesternek köszönhetően jelentős fejlődésen ment át a település az utóbbi négy évben: mellékutcákat aszfaltoztak, kiépítették az ivóvízhálózatot, a továbbiakban pedig aszfalt kerül a Magyarbükkös–Magyarózd útszakaszra, és gyógyszertárat nyitnak a faluban. „Magyarózd és Magyarbükkös egyike azon kevés példáknak, amelyek igazolják, hogy ha egy település fejlődni akar, és bizalmát egy arra alkalmas embernek adja, akkor fennmarad, biztonságos, virágzó jövőt képes teremteni” – méltatta Mihály Ferenc sikerét Csép Éva Andrea megyei tanácsosjelölt. A lakossági fórumon résztvevő helyiek elismerték és értékelték, hogy az elmúlt mandátum alatt a fiatal polgármester annyit valósított meg, amennyit az elmúlt huszonkét évben összesen sikerült a korábbi önkormányzati vezetőknek. 

Brassai Zsombor szerint a magyarság érdekképviseletét képező Szövetségen kívül nincs olyan hiteles politikai szervezet, amelyre rá lehetne bízni a szórványban élő magyarok ügyét. Hozzátette: „ezért is fontos, hogy szavazatainkat Szovátától Ózdig összeadva, olyan erős RMDSZ frakciót alkossunk a megyei testületben, amely képes megfelelő vezetőt választani. Péter Ferenc, Szováta polgármestere nemcsak tehetséges, közigazgatásban jártas vezető, hanem szívügyének tekinti a magyarság ügyét.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.