önkormányzati jelöltjeink

Csíkcsicsóban a tervezettnél többet valósítottak meg az elmúlt négy évben – Becze Attila, az RMDSZ polgármesterjelöltje beszámolt községvezetői eredményeiről

2016.05.31. | Csík terület , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csíkcsicsóban a tervezettnél többet valósítottak meg az elmúlt négy évben – Becze Attila, az RMDSZ polgármesterjelöltje beszámolt községvezetői eredményeiről

Vadonatúj RMDSZ-es csapat vette át Csíkicsicsó község vezetését ezelőtt négy évvel, és az akkor vállaltakat szinte maradéktalanul teljesítette, sőt olyan megvalósításai is vannak, amelyek nem szerepeltek terveik között – számolt be eddigi terveiről és ismertette jövőbeni programját Becze Attila, az RMDSZ csíkcsicsói polgármesterjelöltje május 31-i, keddi csíkszeredai sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, községet és közösséget fejlesztettek.

A legnagyobb pályázati sikerünk az elmúlt négy évben a hargitafürdői menedékház létrehozása, ugyanakkor több pályázatunk is nyert, amelyekből támogattuk a helyi egyesületeket, például fúvós hangszerek és sportfelszerelések beszerzésében, továbbá gépeket vásároltunk a zöldövezetek karbantartására. A közösségfejlesztés érdekében létrehoztuk a Csíkcsicsóért Egyesületet, amelynek tagja az önkormányzat, a közbirtokosság, az egyház és a helyi civilszervezetek, fő célja pedig az egész évben szervezett események összehangolása. Nem utolsósorban pályázatot nyertünk a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulással, amely révén a következő ciklusban összesen öt kilométeres szakaszt aszfaltozunk le a község utcáiból” – foglalta össze az eredményeket Becze Attila.

A polgármesterjelölt a tervei között említette, hogy a pályázaton kívül is további aszfaltozást szeretnének a községi utakon, illetve főjavítást. Ezenkívül járdák építését tervezik – amiben együttműködnének Hargita Megye Tanácsával –, valamint bővítenék a víz- és csatornarendszert Csaracsóban, Oltfaluban és az újonnan épült falurészeken. Teendőik között szerepel még az erdei és mezei utak, illetve hidak, átereszek javítása, kerékpárutak kialakítása, a közvilágítás bővítése, a közbiztonság javítása. Becze Attila örömmel újságolta, hogy a 2016-os választási programjában szereplő buszmegálló-építés már megtörtént, sikerült elkészülni vele a négyéves mandátum lejárta előtt. A programban kiemelt helyen szerepel az egyháztámogatás is, a kápolnaépítéshez és a templom javításához való önkormányzati hozzájárulás.

Becze István megyei tanácsos, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke elismeréssel szólt a Becze Attila polgármester által vezetett csicsói csapatról. „A négy éve megfogalmazott céloknál sokkal többet sikerült megvalósítaniuk a megyei tanáccsal és a különböző önkormányzati társulásokkal közösen. Ma már minden lényegesebb alapinfrastruktúra adott Csicsóban, és rengeteg közösségi programot szerveztek. Nagyon fontos a község szerepe a Hargita-hegység fejlesztési projektjében, ezért szeretnénk, ha ez a csapat folytatná a munkát” – összegzett a megyei tanácsos.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.