önkormányzati jelöltjeink

Dorin Florea tiszteletlen, gyáva és ismét félretájékoztat

2016.05.18. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Dorin Florea tiszteletlen, gyáva és ismét félretájékoztat

Tiszteletlenség a marosvásárhelyiekkel szemben, hogy a polgármester az egyik táskahordozóján keresztül üzenget és vádaskodik. Gyávaság, hogy nem áll ki vitázni, pedig csaknem egy héttel ezelőtt nyilvános vitára hívtam.

A Claudiu Maior közleményében felsorolt döntéseimet vállalom, hiszen azért nem szavaztam meg az általa felsorolt határozattervezeteket, mert veszélyeztették az adófizetők pénzének ésszerű és tisztességes felhasználását.

Ami a felsorolt állításokat illeti, büszke vagyok arra, hogy megakadályoztam a szemétszállítással kapcsolatos határozatot, mert ezzel egy újabb korrupciós botránytól óvtuk meg a várost. A határozat arról rendelkezett, hogy a már amúgy is emelt díjas hulladékszállítási szolgáltatásra a város a saját költségvetéséből is pénzt különítsen el. Az akkori döntés értelmében a polgármesteri hivatal közbeszerzést kellett volna kiírjon a szemétszállítási szolgáltatásokra. Hét hónap alatt miért nem sikerült ezt megoldani?

A Maris Moto Fest rendezvény támogatását azért nem hagytam jóvá, mert nem értek egyet azzal, hogy alig pár nappal a fesztivál kezdete előtt több tízezer lej támogatást biztosítsunk közpénzből egy olyan rendezvénynek, amelyről leírást sem kaptunk, miközben színvonalas rendezvényeket, például a Vásárhelyi Forgatagot nem támogatja az önkormányzat, és még a város köztereiről is kiszorítja.

A harmadik pontra vonatkozóan pedig hadd mondjam el, hogy nem a földalatti szeméttárolókkal van baj, hanem azzal, hogy a Polgármesteri Hivatal jóval a piaci ár felett készült ezeket megvásárolni. Annak tükrében, hogy a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak pillanatnyilag így is több korrupciós dossziéja van kivizsgálás alatt, mint elbírálásra váró európai uniós pályázata, ez a döntésünk is helyesnek bizonyult.

Dorin Florea polgármestert ismét kihívom, viselkedjen férfiként, vádjait fogalmazza meg szemtől szemben, vállalja a nyilvános vitában való megméretkezést, hiszen a vásárhelyi lakosoknak joguk van megismerni a polgármesterjelöltek elképzeléseit a város jövőjére vonatkozóan.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.