önkormányzati jelöltjeink

Emberközelibb hivatalt szeretne Péter Ferenc – átvette hivatalát a Maros Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke

2016.06.27. | Maros , Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Emberközelibb hivatalt szeretne Péter Ferenc – átvette hivatalát a Maros Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke

Átvette hivatalát Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei tanácselnöke azt követően, hogy június 24-én, az elmúlt hét péntekén tette le a hivatalos esküt a megyei tanács új vezetőtestülete. A tanácselnök elmondta, hogy az elkövetkező időszakot a hivatal átvilágításával, gondjainak a leltározásával tölti, majd várhatóan július végén egy konkrét helyzetképet vázol a rendelkezésére álló költségvetésről és annak felhasználásáról.

Azt szeretném, ha július végére elkészülne egy konkrét helyzetkép arról, hogy hogyan is áll jelenleg mind gazdaságilag, mind pedig teljesítmény szempontjából a megyei önkormányzat. Fontos, hogy terveinket és elképzeléseinket olyan módon ültessük gyakorlatba, hogy a Maros megyei lakosok mielőbb érezhessék és megtapasztalhassák az eredményét annak a megelőlegezett bizalomnak, amelyet június 5-én szavaztak az RMDSZ-nek” – tájékoztatott Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke.

A megyei önkormányzat elnöke úgy értékelte, hogy Maros megyében szemléletváltásra van szükség a közéletben és a politikában egyaránt: „egy másfajta politizálásra van szükség, nyitottabbaknak kell lennünk az állampolgárokkal szemben. Emlékeznünk kell mindennap arra, hogy intézményként mi vagyunk az állampolgárért, nem pedig fordítva. Ezt a fajta hozzáállást szeretném meghonosítani a megyei tanácsban.”

Péter Ferenc első munkanapi élményéről így vélekedett: „optimista és derűlátó emberek fogadtak reggel a hivatalban. Azt szeretném, ha az elkövetkező négy évben is ez a hangulat uralkodna. Meggyőződésem, hogy Maros megyét csak úgy tudjuk fellendíteni, ha egy békés és barátságos munkakörnyezetben tesszük ezt” – fogalmazott a tanácselnök.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.