önkormányzati jelöltjeink

Felelősséget vállalni gyermekeinkért, a családokért, a közösségért – bemutatkoztak az RMDSZ Brassó megyei és városi jelöltjei

2016.05.19. | Brassó , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Felelősséget vállalni gyermekeinkért, a családokért, a közösségért – bemutatkoztak az RMDSZ Brassó megyei és városi jelöltjei

Brassói egyházképviselőkkel találkoztak az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének megyei és városi jelöltjei május 18-án, szerdán a Reménység Házában. A magyar egyházak képviselői a június 5-i választás kapcsán kiemelték, a magyar érdekképviseletet a helyi és a megyei önkormányzatokban csak akkor lehet megtartani, ha minél többen elmennek szavazni és a magyar jelölteket választják.

Kovács Attila, a megyei szervezet elnöke, tanácsosjelölt elmondta: „az RMDSZ kezdeményezését követően, az első beszélgetésen az egyházképviselők jelezték igényüket a további, folyamatos konzultáció megszervezésére, így folytatódik a rendszeres találkozók sora. Az egyházakkal való megbeszélések különös jelentőséggel bírnak, hiszen egyházaink vezetői egyben a szórvány magyar közösségeinek képviselői is.”

Az RMDSZ Brassó Városi Szervezetének elnöke, a városi tanácsosi lista vezetője Tóásó Imelda. Eddigi munkásságáról, nőszervezeti tevékenységéről, projektmenedzseri és fejlesztési intézményvezetői, illetve pályázatírásban szerzett tapasztalatáról mesélt. Jelöltsége kapcsán elmondta: „hiszek abban, hogy a nőknek helyük, szerepük és feladatuk van a közösségi élet formálásában. Kétgyermekes édesanyaként számomra fontos, hogy Brassóban adott legyen minden olyan feltétel, amelynek köszönhetően a magyar családok magyar gyermekeket nevelhetnek fel, akik büszkén vállalják identitásukat. Úgy érzem, a közösségért felelősséggel és hozzáértéssel végzett munka – lelkesedéssel kiegészülve – jó recept arra, hogy otthonunkat gyermekeinknek is tetsző környezetté alakítsuk. Felelősséget vállalni a gyermekeimért, családomért, közösségemért – erre vállalkoztam a jelöltség által.”

Barabás László, az Olt-medence Vízügyi Igazgatóságának igazgatója, városi tanácsosjelölt szakmai tapasztalatairól, céljairól számolt be. „Az RMDSZ megalakulása óta, intézményvezetői munkásságom során mindig támogattam és segítettem a Szövetség törekvéseit. Úgy gondolom, hogy elérkezett az ideje annak, hogy többet tegyek a közösségért, és erre városi tanácsosként számtalan lehetőség van.  A Brassó városi önkormányzatban szakemberekre van szükség, hogy a specifikus problémákra szakértői válaszokat és megoldásokat adhassunk. Célom képviselni a magyar közösséget, szakmai tudásommal eredményessé tenni az önkormányzatban hozott döntéseket. Fontosnak tartom a helyi vállalkozók támogatását, illetve az RMDSZ kommunikációjának javítását azért, hogy eredményeinkről bátrabban beszámolhassunk.”

 „A négy éve működő, heti rendszerességgel tartott ingyenes jogsegélyszolgálat során tapasztalt problémák közt számos olyan van, amelyeket a megyei vagy városi tanács orvosolni tud. Pontosan ezért tartom fontosnak, hogy képviselőink ott legyenek az önkormányzatokban. Ügyvédként tapasztalatot szereztem a kisebbségvédelem terén, ezt a tudást szeretném magyar közösségünk szolgálatába állítani. Úgy gondolom, hogy a színvonalas magyar iskola és oktatás biztosítása az elsődleges célok egyike, melyhez szakmai tudásommal szeretnék hozzájárulni” - ismertette tapasztalatait és céljait Ambrus Izabella jogász, megyei tanácsosjelöltként

A bemutatkozókat követően a június 5-i választások fontosságáról, a magyarság érdekvédelmét felvállaló magyar egyházak szerepéről folyt a beszélgetés. Egyetértettek abban, hogy fontos cél, hogy minden magyarhoz – fiatalhoz, középkorúhoz, idősebbhez, azokhoz is, akik nem mozdulnak ki otthonaikból – eljussanak a jelöltek bemutatkozói és a választásokkal kapcsolatos információk.

Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője arra tett javaslatot, hogy az érdekképviseleti vezetők hogyan erősíthetik meg a Szövetség és a közösség közti kapcsolatot. Ambrus Károly, RMDSZ-es megyei tanácsos, a Megyei Kulturális Bizottság elnöke a megye kulturális életében vállalt jelentős szerepet. A találkozón véleményezte az elhangzottakat: „ma nehéz összehozni a magyarságot, viszont a rendezvényeken mégis esély nyílik erre. Ezért fontos, hogy a magyar civil, ifjúsági, egyházi rendezvényeket támogassuk és összehangoltan szervezzük meg, mind felvállalva a népszerűsítést.”
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.