önkormányzati jelöltjeink

Fölényes győzelem Kézdivásárhelyen

2012.06.11. | Önkormányzati választások , Kézdivásárhely , Választások napja
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A szavazatok 46,33 százalékával nyerte a választásokat Bokor Tibor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje Kézdivásárhelyen. Rácz Károly, MPP-s polgármesterjelölt 25,41 százalékkal a második helyen végzett, Johann Taierling, az EMNP színeiben 23,98 százalékkal a harmadik helyen.

Bokor Tibor 3397 szavazatot kapott, Rácz Károly 2192-t, Johann Taierling 2069-t, Szarvadi József 303-t, Sükösd Ede 82-t szavazatot.

Négy év után újra RMDSZ-es polgármestere van Kézdivásárhelynek. Bokor Tibor a győzelem kihírdetése után csapatának mondott köszönetet, és hozzátette: ugyan olyan tisztességes városvezetést akar, amilyen tisztességes kampányt ígért és csinált végig. Az új polgármester megköszönte a vállalkozók anyagi támogatását is, és biztosította őket arról, hogy ez a városvezetés nem kér majd százalékot a profitjukból. Bokor azt is hangsúlyozta, hogy a kézdivásárhelyiek a váltás mellett tették le voksukat, ami azt jelenti, hogy a városlakók valóban igénylik a személyes beszélgetéseket, amit ezután sem kíván abbahagyni. „A kampányhónap során összegyűjtött javaslatokból egy jó ideig tudok majd dolgozni. Köszönöm a választópolgároknak a bizalmat” – fejezte be az új polgármester.

Az RMDSZ tanácsosi listája 49,46 százalékot kapott, ami azt jelenti, hogy nyolc tanácsosa biztos lesz a városi testületben a Szövetségnek. Tamás Sándor is nyert Kézdivásárhelyen, pontos adatok csak hétfőn állnak majd rendelkezésre.

(Megjegyzés: A számadatok a 04:00 órai állást mutatják. Kisebb módosítások még lehetnek.)

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.