önkormányzati jelöltjeink

Folyik a víz Középajtán

2012.06.01. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Folyik a víz Középajtán

Fotó: Vargyasi Levente

Tamáska még óvodás korú, de a tubát már meg tudja fújni. Nagy teljesítmény ez egy kis legénytől, hiszen még egy felnőttnek is meg kell erőltetnie magát, hogy szóra bírja az egyik legnagyobb fúvós hangszert.

Középajta azonban olyan település, ahol nem számít akadálynak a méret. A település, bár kicsi, mégis saját vízhálózattal büszkélkedhet: ennek az átadására került sor május 31-én, csütörtökön.

Az ünnepség helyszínéül a tejcsarnokot választották a helybéliek: ez a település másik büszkesége, hiszen a helyi gazdák egyesülete pályázott a romos kollektívépület felújítására: ma a legmodernebb körülmények közt, három óriási tárolóban hűl a tej, mielőtt elszállítanák. Most már a szigorú uniós szabványokat is könnyebb betartani, hiszen a folyóvíz segít az épület higiéniájának megőrzésében. Az első pohár vizet itt töltik ki.

Bihari Edömér polgármester a munkálatok folyamatát így összegezte: „Négy év alatt elkészült a középajtai vízhálózat. Az utcai csapokon már jó minőségű, bármilyen célra használható forrásvíz folyik, amit a városiak közül sokan irigyelnek tőlünk. A fúvószenekarral úgy egyeztünk, ha a faluban megcseppen a víz, akkor egyet, nagyot muzsikálnak.”

A fúvósok eleget is tesznek ígéretüknek, indulókat, közkedvelt nótákat harsognak, miközben az ünnep elmaradhatatlan csemegéjét, a házi kalácsot osztogatják.

„Közel 25 milliárd régi lej az értéke ennek a beruházásnak. Olyan összeg ez, amelyet a helyi adókból 15 év alatt is alig lehetne összekaparni. Szerencsére a polgármester szilárd elképzelésekkel jött, így megtaláltuk annak a lehetőségét, hogy kormányprogram keretében ezt a munkálatot is elvégezzük” – üdvözölte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke az egybegyűlteket. A megyei tanács vezetője elmondta: „A munkálatokat lezárták, a kivitelezőt is kifizették. Fontos, hogy minél többen csatlakozzanak a hálózatra, az ehhez szükséges kérvényt már ma is le lehet adni a polgármesteri hivatalban.”

Az érdeklődés nagy, jelen pillanatban Középajtán 76 család jelezte, hogy otthonában igényt tartana a vezetékes vízre.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.