önkormányzati jelöltjeink

Három alpolgármestere van eddig az RMDSZ-nek Arad megyében – Vinga községben először magyar az alpolgármester

2016.06.25. | Önkormányzatok , Önkormányzati választások , Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Három alpolgármestere van eddig az RMDSZ-nek Arad megyében – Vinga községben először magyar az alpolgármester

A héten megkezdődtek a helyhatósági választások nyomán megváltozott összetételű helyi tanácsok alakuló ülései. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviseletében bejutott tanácsosok közül eddig Arad megye három településén választottak alpolgármestert.

Csütörtökön Aradon Bognár Leventét nagy többséggel, 14 szavazattal választották újra Arad egyik alpolgármesteri tisztségébe – az elöljáró ötödik mandátumát kezdheti meg ebben a minőségében.

Ugyancsak csütörtökön, Sofronya községben a magyar érdekvédelmi szövetség jelöltje lett a győztes a szentpáli illetőségű Sandu Krisztián személyében, aki a választásokon az RMDSZ polgármesterjelöltje volt. Az új alpolgármester 7 szavazatot kapott a tanácsosok részéről, a másik két ellenjelölt összesen 4 voksot gyűjtött be.

Pénteken Vinga községben is megalakult a helyi tanács, amelynek a 9 Nemzeti Liberális Párti  képviselőn kívül tagja 2-2 RMDSZ-es, szociáldemokrata párti és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége színeiben bejutott választott. A nemzeti liberálisokkal kötött megyei és helyi szintű partnerség eredményeként RMDSZ-es alpolgármestert választottak a majláthfalvi Andresz József személyében, aki 12 szavazatot kapott. Vinga községben még sosem volt RMDSZ-es alpolgármester.

Az RMDSZ vezetői jelenleg is tárgyalásokat folytatnak további alpolgármesteri tisztségek megszerzésére. Szombaton Nagyiratoson, Kisiratoson, Németperegen és Pécskán tartják a helyi tanácsok alakuló üléseit.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.