önkormányzati jelöltjeink

Horváth Anna: a négy évvel ezelőtt otthonmaradó magyarokat meg kell győzni arról, fontos, hogy elmenjenek június 5-én szavazni

2016.05.25. | Kolozsvár , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Horváth Anna: a négy évvel ezelőtt otthonmaradó magyarokat meg kell győzni arról, fontos, hogy elmenjenek június 5-én szavazni

„Kolozsváron 48 ezer szavazati joggal rendelkező magyar él, akiknek egyharmada szavazott 2012-ben a magyar képviseletre, így az elmúlt négy év önkormányzati munkájában ezt az egyharmad erőt látták mögöttünk, nem a teljes közösség erejét” – mondta el Horváth Anna, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje azon a sajtótájékoztatón, amelyet a június 5-i helyhatósági választási kampány félidején szervezett a Kolozsvári RMDSZ. Mint kifejtette: a helyhatósági választásoknak a teljes magyar közösség erejének felmutatásáról kell szólnia.

„A kampányunk – amely gyakorlatilag ez elmúlt négy év munkájának utolsó száz métere – célja meggyőzni a négy évvel ezelőtt otthonmaradókat is arról, hogy az ő részvételükön múlik, hogyan tudjuk képviselni az elkövetkezőkben a kolozsvári magyar közösség elvárásait” – fogalmazott Horváth Anna.

Horváth Anna elmondta, a román közösség megszólítását sem hanyagolták el a kampány alatt, hiszen számítanak mindazon román szavazókra is, akik támogatni szeretnék azt az értékrendet, amelyet az elmúlt négy évben a helyi önkormányzatban, alpolgármesterként képviselt.

Elmondta, a kampány kezdete óta fiatal önkéntes-csapat segítségével a jelöltek háztól-házig járva juttatják el az RMDSZ üzenetét a kolozsvári magyarsághoz, ugyanakkor minden meghívásnak eleget tesznek, ahol érdeklődnek az RMDSZ tervei és elképzelései iránt.

Csoma Botond városi tanácsosjelölt elmondta, a kampány során többször is felmerült a többnyelvű helységnév-tábla kérdése, amelynek tematizálására az RMDSZ minden alkalmat megragadott eddig is, és továbbra is napirenden tartja. „Annak ellenére, hogy sem a politikai, sem pedig a civil eszközök nem hoztak eredményt, nem jelenti azt, hogy feladjuk, hiszen nem lehet valós multikulturalitásról beszélni addig, ameddig a város nevét nem írja magyarul is a bejáratnál” – fejtette ki.

Kinizsi Zoltán kampányfelelős számokban is ismertette a sajtó képviselőivel a kampány eddigi eredményeit, mondván: eddig több mint 3000 háztartásba sikerült eljutniuk, és az eddigi tapasztalatok szerint a megkeresettek 90 százaléka érdeklődik az RMDSZ programja iránt. Elmondta, hogy a kampánycsend beálltáig legalább 8000 háztartás felkeresése a céljuk, folytatva a jó hangulatú, pozitív kampányt.

„Én magam valamivel több mint száz családnál voltam és mindenhol bizalommal és nyitottan fogadtak, sokan beinvitáltak magukhoz beszélgetni. A kolozsváriak érzékelik azt a változást, amely az elmúlt négy év munkájának az eredménye” – tette hozzá Horváth Anna polgármesterjelölt.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.