önkormányzati jelöltjeink

Idősgondozói szolgálat létrehozásáról döntöttek Kolozsváron

2016.06.01. | Kolozsvár , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Idősgondozói szolgálat létrehozásáról döntöttek Kolozsváron

Önkormányzati keretek között működő idősgondozói szolgálat létrehozataláról döntött tegnap rendkívüli ülésén a Kolozsvári Városi Tanács. Az Egészségügyi és Szociális Igazgatóság keretében létesített főosztály feladatkörébe tarozik az otthoni idősellátás, ugyanúgy, mint az önkormányzat hatáskörében működő nappali központokban nyújtott ellátás.

Az újonnan létrehozott főosztály 52 alkalmazottja közül 30 kifejezetten otthoni idősgondozással foglalkozik majd. Otthoni gondozást kérhetnek mindazok az idős személyek Kolozsváron, akik mozgásképtelenek, állandó ellátást igényelnek különböző egészségügyi okok miatt, de olyanok is, akik bizonyos teendők ellátására képesek, de segítséget igényelnek a mindennapi életvitelben. Kolozsváron az év eleji adatok szerint a lakosság 15,4 százaléka 64 év fölötti.

Horváth Anna az RMDSZ polgármesterjelöltje elmondta: az idősgondozói tevékenységeket ellátó civil szervezetek támogatása mellett szükség volt önkormányzati hatáskörben is létrehozni a kifejezetten ennek a korosztálynak a különleges igényeire szakosodott főosztályt. „A személyi ellátásra – otthoni beteggondozásra, háztáji teendők ellátására – szakosodott főosztály kereteit bővítenünk kell a továbbiakban” − tette hozzá az RMDSZ polgármesterjelöltje.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.