önkormányzati jelöltjeink

Jó hír: ismét saját megyéjükben adózhatnak a közepes vállalkozások

2018.11.16. | gazdaság
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Jó hír: ismét saját megyéjükben adózhatnak a közepes vállalkozások

Határozatban erősítette meg a kormány az RMDSZ által kidolgozott törvény előírásait, amelynek értelmében ismét saját megyéikben, székhelyükhöz közelebb adózhatnak a közepes vállalkozások – közölte Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.

Bár a kormány kétszer halasztotta az RMDSZ által javasolt 30/2018-as számú törvény érvénybeléptetését, a 884/2018-as kormányhatározat révén végül elrendelte az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal decentralizációját. Így, a közepes vállalkozások nem a regionális központokban, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fizethetik be az adót. „Egy Maros megyei vállalkozónak nem kell majd több száz kilométert Brassóba utaznia, egy Szatmár vagy Bihar megyei vállalkozónak nem kell Kolozsváron intéznie adóügyeit” – mutatott rá a szenátor. Cseke Attila hozzátette, a Szövetség által kidolgozott és elfogadtatott jogszabályra azért volt szükség, mert a technokrata kormány egyik napról a másikra, regionális szintre szervezte át a közepes vállalkozások adóügyeit. A statisztikák bebizonyították, hogy az intézkedés nem növelte az adóbevételt.

Mint ismeretes, a héten egy újabb törvényjavaslatot fogadott el a parlament felsőháza, amely, RMDSZ-es javaslatra, a pénzügyi hatóság decentralizációját írja elő és ismét önálló jogi személyiséggel ruházza fel a megyei szintű adóhivatalokat.  

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.