önkormányzati jelöltjeink

Kampányra kész a Temes megyei RMDSZ

2012.05.11. | Önkormányzatok , Önkormányzati választások , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tizenegy településen indít polgármesterjelöltet és 41 helységben állított tanácsosi jelöltlistát a Temes megyei RMDSZ. A megyei tanácselnöki tisztségért folyó versenyben Halász Ferenc megyei RMDSZ elnök vesz részt.

Összesen 681 jelölt neve szerepel a Temes megyei RMDSZ helyi tanácsosi listáin, amelyek teljes mértékben lefedik a megye magyar nemzetiségűek által lakott településeit. Az öt hivatalban levő RMDSZ-es polgármester mellett (Zsombolya, Újszentes, Igazfalva, Ótelek és Újvár) további hat településen (Temesvár, Máriaföld, Monostor, Bodófalva, Végvár és Gyér)  szállnak versenybe a Szövetség polgármesterjelöltjei. Temesvár polgármesteri székéért Szabó Ferenc városi tanácsos méretkezik meg.

A jelöltállítással kapcsolatban Halász Ferenc megyei tanácselnökjelölt azt nyilatkozta: „Mozgósítani akarjuk a bánsági magyarokat, ezért igyekeztünk minden helyi közösség számára biztosítani a jelöltállítás lehetőségét. Bármennyire is borúsak a népszámlálás előzetes adatai, bízunk benne, hogy a Temes megyei közösségben rejlik annyi erő, hogy képviseltesse magát a helyi és megyei tanácsokban”. A megyei RMDSZ esélyeit elemezve Halász arról is beszámolt, hogy a jelenlegi öt polgármesteri szék megtartása mellett jó esély van egy hatodik, Végvár község vezetésének elnyerésére is.

A Temes megyei RMDSZ szombaton, május 12-én indítja választási kampányát, a kampánynyitó eseményre pedig a XVII. Bánsági Magyar Napok keretén belül kerül sor. A Bánsági Magyar Napok kiemelkedő eseménye a szombat esti néptáncgála, ahol a megye és a régió ifjúsági néptáncegyüttesei lépnek fel. A rendezvényen bemutatkoznak az idei helyhatósági választásokon RMDSZ színekben induló Temes megyei jelöltek. Az eseményen jelen lesz Halász Ferenc megyei tanácselnökjelölt, Szabó Ferenc temesvári polgármesterjelölt, M. Kiss András temesvári tanácsosjelölt és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő is.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.