önkormányzati jelöltjeink

Kolozsvár a MIÉRT Önkormányzati Csereprogram első állomása

2014.04.29. | Kolozs , Ifjúság , MIÉRT , Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kolozsvár a MIÉRT Önkormányzati Csereprogram első állomása

Április 28-án, Kolozsváron vette kezdetét a MIÉRT Önkormányzati Csereprogram, amelyet hagyományteremtő jelleggel indított a Magyar Ifjúsági Értekezlet – tájékoztatta a sajtó képviselőit Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, Takács Aranka, a MIÉRT Önkormányzati Kabinet vezetője, vajdahunyadi önkormányzati képviselő, Geréd Imre kolozsvári önkormányzati képviselő, Zsigmond József sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, Berde Zoltán székelyudvarhelyi önkormányzati és Soós Zoltán marosvásárhelyi önkormányzati képviselő.

„A Magyar Ifjúsági Értekezlet Önkormányzati Csereprogramjának célja, hogy helyi szinten segítséget nyújtson a fiatal tanácsosok munkájának összehangolásában. A projekt a MIÉRT elnökségének kezdeményezése, amely három kategóriára épül: nagyvárosi tanácsosok csoportja, kisebb települések tanácsosai, majd a községek és falvak problémáját helyezzük előtérbe. Elsőként a nagyvárosok önkormányzatai vesznek részt a Csereprogramban, összesen tizenhárom tanácsos képviseli Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely és Vajdahunyad városait” – tájékoztatta a sajtó képviselőit Takács Aranka, a MIÉRT Önkormányzati Kabinet vezetője, vajdahunyadi önkormányzati képviselő.

 

„Két-két napra látogatunk el egymáshoz, a találkozók alkalmával betekintést nyerhetünk egymás önkormányzati munkájába, módszereibe, hierarchiájába. Számos olyan probléma megoldásában tudunk egymásnak segítséget nyújtani, amelyet már egy-egy önkormányzat sikeresen megoldott, viszont a másik még nem találta meg rá a megoldást” – fejtette ki Takács Aranka.

 

„Hosszútávon tervezve, érdemes a testvértelepülések fogalmát átformálni és megnézni, hogy azonos méretű és hasonló jellegű városok között, a vezetőségek és szakosztályok szintjén miként lehet hasonló tapasztalatcserékre sort keríteni” – emelte ki Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere.

 

„Nagyon hasznosnak és jónak tartom a MIÉRT Önkormányzati Csereprogramot. Véleményem szerint nem szabad megálljon ezen a szinten a projekt, mert a személyes kapcsolatok által, kötetlen információs teret biztosítva tudjuk leginkább felpezsdíteni az önkormányzati munkát, és ez tudja garantálni a tényleges tapasztalatcserét” – hangsúlyozta Horváth Anna.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.