önkormányzati jelöltjeink

Kovács Péter: a megújulással kapcsolatos elvárásoknak kellett megfelelnünk az önkormányzati választás során

2016.07.16. | SZKT , Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Péter: a megújulással kapcsolatos elvárásoknak kellett megfelelnünk az önkormányzati választás során

Az önkormányzati választási kampány más volt, mint eddig: a pártfinanszírozási törvény miatt, amely országos szinten átláthatóság helyett nem-láthatóságot eredményezett, a politikumot hangsúlyosan elutasító közösségi hangulat miatt is, illetve a Szövetség szervezeteinek állapota, teljesítésük különbözősége miatt is. Mindezeket össze kellett hangolni, ilyen feltételek mellett kellett jól teljesíteni – hangzott el Kovács Péter ügyvezető elnök kampánykiértékelő beszédében. Kampányfőnöki minőségében elmondta, stratégiai cél volt, hogy a megújulással kapcsolatos elvárásoknak megfeleljenek, valamint erősítsék az RMDSZ politikai relevanciáját. Központi szinten RMDSZ-imázs kampány folyt, amely elsősorban az érzelmekre hatott, helyi szinten pedig az eredményeket, célokat fogalmazták meg, erre építettek.

A közösség szolgálata, a közjó és a biztonság köré épült üzenetünk, ennek tudatában választottuk ki az emberek által hitelesnek tekintett jelölteket is, akiknek konkrét megoldásaik vannak a helyi problémákra. A jól végzett önkormányzati munka és a magyar emberek biztonsága kulcsfontosságú tétje volt a választásoknak” − fogalmazott.

Elmondása szerint december óta azon dolgoztak, hogy június 5-én jól szerepeljenek, hagyományosan pozitív kampányt folytattak, 4 nagy időszakra osztva: tervezés és képzések, eredmények és beszámolók, célok megfogalmazása és jelöltállítás, illetve mozgósítás.

Az elmúlt időszak üzenetei, a biztonság, megújulás szerinte a parlamenti kampányban is szerves gerincét fogja képezni az RMDSZ kommunikációjának, kiegészülve a helyi szintű modernizáció és a Szövetség szakpolitikai tematikáival.

„Június 5-én munkánk nem fejeződött be, egyéves kampánymunkánk decemberben, a parlamenti választás után ér véget. Addig több mikro kampányt bonyolítunk le: regisztrációs kampányt a kényszerűségből külföldre szakadt állampolgároknak, aláírásgyűjtés- és mozgósító kampányt, egy, a Magyar Ifjúsági Értekezlettel közösen kidolgozott kampányt, a nyelvi jogok betartására vonatkozó tudatosító kampányt, emellett külön helyet és időt szentelünk a parlamenti eredményeink bemutatásának, céljaink megfogalmazásának. Attól is függ, hogyan szerepelünk a parlamenti választáson, hogy hiteles és hihető üzeneteket tudunk-e megfogalmazni, elérhető célokkal tudunk-e a magyar emberek elé állni, és bizalmukat kérni. Ebben a munkában is számítok rátok!” – hangsúlyozta Kovács Péter, a Szövetség jövőbeli megmérettetésével kapcsolatban.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.