önkormányzati jelöltjeink

Kovács Péter: növelte alpolgármestereinek számát az RMDSZ (AUDIÓ)

2016.07.13. | RMDSZ , Önkormányzatok , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Péter: növelte alpolgármestereinek számát az RMDSZ (AUDIÓ)

 „Az RMDSZ-nek 242 alpolgármestere van Erdély-szerte, tízzel több, mint négy évvel ezelőtt. A kampányban azt tűztük ki célul, hogy megőrizzük és megerősítjük a magyar képviseletet az önkormányzatokban. Azt látjuk, ez sikerült, hiszen szinten tartottuk polgármestereink számát − 195 polgármesterünk van −, 2283 helyi- és 91 megyei tanácsosunk nyert mandátumot, ez a szám is növekedett a 4 évvel ezelőttiekhez képest”− értékelt az alpolgármesterek megválasztásának időszakát követően az RMDSZ ügyvezető elnöke, Kovács Péter.

Az ügyvezető elnök kiemelkedő eredménynek nevezte azt, hogy míg eddig 2 megyei tanácsot vezetett RMDSZ-es tisztségviselő, mostanra Hargita és Kovászna mellett Maros, Bihar, Szatmár megye tanácsának élén is magyar ember áll, további 7 megyében pedig alelnöki tisztséget is nyert a Szövetség.

Az RMDSZ-nek Szórványban is sikerült lényeges számú alpolgármesteri tisztséget kialkudni: Fehér megyében 5, Brassóban 8, Aradon 5, Máramarosban 4, Beszterce-Naszódban pedig 3 alpolgármesterük dolgozik. Temesváron és Brassóban az elmúlt 25 évben nem volt magyar alpolgármester, most pedig lett, Nagyenyeden szintén újra van alpolgármester, Kolozsváron, Aradon, Zilahon a Szövetség megtartotta ezeket a tisztségeket – hangzott el az összegzésben.

Az önkormányzati kampányban a biztonság és a megújulás volt a két fő üzenetünk, azt mondtuk, az RMDSZ az egyedüli olyan szervezet, amely képes a magyar közösség biztonságát szavatolni. Ugyanakkor azt is hangsúlyoztuk, tudjuk, hogy szükség van a megújulásra, hogy több fiatalt, hölgyet vonjunk be az önkormányzati munkába, itt is előrelépést tapasztalhatunk, de az őszi parlamenti választások előkészítésében is dolgoznunk kell ezen” – fogalmazott Kovács Péter.

 

 

 

 

Hanganyag:
Kovács Péter nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.