önkormányzati jelöltjeink

Magyarszovát: Pályázó önkormányzat – Sikeres közösség

2014.05.14. | Kolozs , Önkormányzatok , Európai Unió , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Magyarszovát: Pályázó önkormányzat – Sikeres közösség

Fotó: Magyarszovát

Az Európai Unióban a csapatjátékosok vannak előnyben, az RMDSZ pedig negyedévszázada választotta azt az utat, amelyen együtt halad a helyi, a megyei és a parlamenti képviselet, hét éve pedig az európai parlamenti jelenléttel is kiegészítettük munkánkat, mindenki a saját területén, de egy közös célért dolgozunk, egy csapatban az erdélyi magyar közösségért – hangsúlyozta Winkler Gyula kedden délután  Magyarszováton, ahol átadta az RMDSZ Pályázó önkormányzat – Sikeres közösség díját Szabó Mihálynak, a település polgármesterének.

"Ezen a találkozón is részt vesz érdekképviseletünk több szintje, hiszen a helyi önkormányzat képviselői fogadtak minket, de csatlakozott karavánunkhoz Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, a megyei körúton pedig házigazdánk Máté András Levente parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke. A siker titka az összefogás és ez tetten érhető az önkormányzati eredményekben is, de a Szövetség egész munkáját meghatározza, hogy közösen építünk jövőt közösségünknek” – fogalmazott az RMDSZ európai parlamenti képviselője, emlékeztetve, idén ünnepli a Szövetség megalapításának huszonötödik évfordulóját. "Az idei év arra is jó alkalom, hogy megvonjuk a mérleget, hogy számba vegyük eredményeinket, de a további teendőket is. Ez a díj szimbolikus elismerése nemcsak az önkormányzat eredményeinek, de az itt lakóknak is szól, hiszen a közösség támogatása nélkül nem végezhetné munkáját a polgármester sem, ahogy minket európai parlamenti képviselőket is a közösség hatalmaz fel brüsszeli munkánkra”– mondta Winkler Gyula.  Az RMDSZ európai parlamenti képviselője ezt megelőzően Vajdakamaráson találkozott a magyar közösség képviselőivel, majd este Désen szólalt fel a kultúrotthonban tartott rendezvény előtt. A karaván szerdán is Kolozs megyében tartózkodik.

A Pályázó önkormányzat – Sikeres közösség díj az RMDSZ Családbarát önkormányzat program folytatásának tekinthető, idén azokat az önkormányzatokat díjazzák Erdély-szerte, amelyek jelentős beruházásokat valósítottak meg európai fejlesztési alapokat felhasználva. A Kolozs megyei Magyarszovát európai uniós pályázatból aszfaltozta le a helyi utcákat, szennyvízhálózatot épített ki, délutáni iskolát létesített, valamint hagyományőrző népviselettel és hangszerekkel látta el a helyi kultúrotthont. 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.