önkormányzati jelöltjeink

Marosvásárhely és a székelyföldi régió fejlődésének kulcsa, hogy közösen fejlesszük a térség infrastruktúráját

2016.05.25. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Marosvásárhely és a székelyföldi régió fejlődésének kulcsa, hogy közösen fejlesszük a térség infrastruktúráját

Vállalkozókkal, beruházókkal találkozott ma, 2015. május 25-én Soós Zoltán független polgármesterjelölt a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán szervezett „Erősödő Kárpát-medencei magyar vállalkozások” című konferencián. 

„Marosvásárhely régióközponttá válhatna, és húzóerő lehet a székelyföldi régió gazdasági fellendítésében” − szögezte le Soós Zoltán. Kiemelte „a székelyföldi településeknek össze kell fognia, hogy nagy infrastruktúra beruházásokat valósítsanak meg, gyorsforgalmi utakat kell építeni, korszerűsíteni kell a vasúthálózatot és fejleszteni a marosvásárhelyi repülőteret, hiszen jelenleg a régió elszigetelt, és ez hátráltatja a beruházásokat.”

Soós Zoltán hangsúlyozta, az önkormányzatoknak össze kell fognia az egyetemekkel és a vállalkozókkal, hogy technológiai parkokat hozzanak létre teret biztosítva az innovatív vállalkozásoknak és munkalehetőséget garantálva a frissen végzett egyetemi hallgatóknak.

A turizmus is húzóerő lehet Marosvásárhely és a térség számára, hangsúlyozta a polgármesterjelölt, hiszen Maros megye országos szinten 4. helyen áll a turisták számát tekintve. Megjegyezte, jelenleg Segesvárra és Szovátára több látogató érkezik, mint Marosvásárhely, de jóval több turistát lehetne vonzani, és ehhez nem kell más, csak egy erős turisztikai brand építése a város számára.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.