önkormányzati jelöltjeink

Minőségi lépést a baróti emberek életébe

2012.02.17. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az elmúlt időszak egyeztetéseinek eredményeként pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretén belül mutatkozott be Lázár Kiss Barna, az RMDSZ baróti polgármesterjelöltje. A találkozón részt vett az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének vezetősége mellett Váncza Tibor az RMDSZ Erdővidék Széki Szervezetének elnöke és Nagy József baróti RMDSZ elnök is.

Tamás Sándor elnök elöljáróban elmondta, hogy üzenet értékű az, hogy habár együtt méretetett meg a polgármesteri jelölésért a három politikus, ma mégis egy csapatként állnak ki és fognak össze Barót érdekében. „ Azt szeretné az RMDSZ, hogy Baróton minőségi lépést lehessen meglépni. Melynek következménye az összehangolt tevékenység a baróti emberekért, a városért, a térség értékeiért. Adott rá a lehetőség, hiszen megvan a jelölt és a köréje felzárkózó csapat is”.

A 44 éves, magánszférából érkező Lázár Kiss Barna számára nem ismeretlen a város jelenlegi helyzete, hiszen 5 éve RMDSZ-es tanácsosként aktív résztvevője az eseményeknek, az elmúlt időszak városvezetésének. „Barótot ki kell mozdítani a holtpontból, abból az irányból amerre az elmúlt évek alatt sodródott. Dolgozni kell azon, hogy munkahelyeket teremtsünk, foglalkozni kell az oktatás, iskola kérdésével, a közszállítás, hulladékelhordása körüli problémákkal. Dolgozni kell azért, hogy azok a projektek, amelyekben az elmúlt nyolc évben Barót nem vett részt megvalósulhassanak. ”

Ezek mögé az elképzelések mögé sorakozik fel Nagy József is, aki kifejtette “...olyan Barót központú Erdővidékben gondolkodunk, amelynek vissza kell adni a tekintélyét. Ahol vállalkozóbarát, turistacsalogató környezetet kell teremteni. Az RMDSZ elképzelései a munkahelyteremtésről, városfejlesztésről szólnak.”

Az infrastrukturális fejlesztések szükségessége mellett, Váncza Tibor a gondatlan városvezetésből fakadó rossz közhangulatot emelte ki, amelyen változtatni kellene. „Olyan polgári kisvárossá kell alakítani Barótot, ahol jó élni. Azért szeretnének dolgozni.”

Tamás Sándor összegzésként elmondta, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező Kovászna város négy éve a fejlődés útjára lépett, mert jó gazdája van a közösségnek. Ez a követendő út Barót számára is.