önkormányzati jelöltjeink

Pályázásra biztatják az udvarhelyieket

2016.05.19. | Pályázatok , Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Pályázásra biztatják az udvarhelyieket

Több önbizalomra van szükség Székelyudvarhelyen, mert az itt élő emberek se nem butábbak, se nem kevesebbek másokhoz képest – erre mutatott rá a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója székelyudvarhelyi tartózkodása során. Kiss Antal azért látogatott a városba, hogy a közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségeket népszerűsítse, a jó példákat bemutassa, és ezek előnyeire hívja fel a figyelmet. A magyarországi szakember május 18-án, szerda délután Arros Orsolyával, az RMDSZ polgármesterjelöltjével és Derzsi Lászlóval, pályázati szakértővel, RMDSZ-es tanácsos-jelölttel közösen tartott sajtóbeszélgetést, ahol a palyazatokmagyarul.eu és a nyeromagyarok.eu internetes oldalakról számolt be.

Míg előbbi pontos és aktuális információkat tartalmaz magyar nyelven arról, hogy éppen milyen közvetlen brüsszeli kiírásokra lehet pályázni, utóbbi a jó példák megosztását tűzte ki célul. Kiss Antal felajánlotta az általa vezetett intézmény szakmai segítségnyújtását a székelyudvarhelyieknek, mind az önkormányzati, a vállalkozói, mind pedig a civil szféra számára is.

Arros Orsolya elmondta, jó ötletek ebben a városban is vannak, amelyek megvalósítását közvetlen vagy direkt pályázatokkal is elősegíthetnék, viszont fontos felismerni az ebben rejlő lehetőségeket. „Olyan pénzforrások ezek, amelyekre legtöbb esetben partnerségben kell pályázni. Az önkormányzat és a civil szféra kapcsolatát és együttműködését erősíthetjük, ha közösen pályázunk például egy bizonyos társadalmi célú projekt megvalósítására.” Az RMDSZ polgármesterjelöltje elmondta, a Regionális Operatív Program kiírásait hatékonyabban kell kihasználni az új uniós költségvetési ciklusban, de a közvetlen brüsszeli forrásokra is koncentrálni kell. „Az az elvem, hogy amire lehet, arra pályázni kell, a városlakók pénzét pedig arra kell költeni, amire nincs európai pénzforrás. Bízom benne, hogy ezt a mentalitást a székelyudvarhelyi önkormányzatban is sikerül megjeleníteni – mondta Arros Orsolya.

Derzsi László pályázati szakértő arra mutatott rá, hogy a közvetlen brüsszeli források kihasználása minimális egész Románia szinten, ezért nagyon fontos, hogy az MFK felvállalta ezek népszerűsítését és szakmai segítséget is nyújt a pályázatokhoz.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.