önkormányzati jelöltjeink

Pásztor Sándor: a Vízügyi Minisztérium árvízkockázati térképekkel segíti az önkormányzatokat

2014.10.28. | Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Pásztor Sándor: a Vízügyi Minisztérium árvízkockázati térképekkel segíti az önkormányzatokat

A megyék főépítészeivel, illetve azok helyetteseivel tárgyalt október 28-án Pásztor Sándor, az RMDSZ vízügyi államtitkára Bukarestben.

A találkozón bemutatták azon árvízkockázati térképek alkalmazását, amelyeket a Vízügyi Minisztérium, a Nemzeti Hidrológiai és Vízgazdálkodási Hivatal, illetve az Országos Vízügyi Igazgatóság szakemberei készítettek, megyei területi egységekre lebontva az országos árvízkockázati térképet.

Pásztor Sándor a találkozón elmondta, ezeknek a térképeknek a segítségével az önkormányzatok nagyon jól meg tudják határozni azokat a területeket, amelyek árvíz szempontjából kockázatosak.

 

A kisebb egységekre bontott árvízkockázati térkép nagy segítség az önkormányzatoknak, hiszen ezáltal sokkal pontosabban meghatározhatók az urbanisztikai engedélyek, valamint egyszerűbb lesz az építkezési engedélyek kibocsátása is” –fogalmazott a szakállamtitkár.

 

Pásztor Sándor hozzátette, hogy az elkészített árvízkockázati térképek az elkövetkező napokban minden megyei tanácsához eljutnak, de az a cél, hogy Romániában minden település polgármesteri hivatala is megkapja és használhassa ezeket a rendkívül fontos térképeket.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.