önkormányzati jelöltjeink

Péter Ferenc: Maros megyében adottak a lehetőségek egy európai szintű sípályarendszer létesítésére

2016.05.25. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Péter Ferenc: Maros megyében adottak a lehetőségek egy európai szintű sípályarendszer létesítésére

 „Maros megye felzárkóztatása csak akkor kezdődhet el, ha nagy hangsúlyt fektetünk az infrastruktúra fejlesztésére. Ez jelentős mértékben a megyei tanács hatáskörébe tartozik. Láthattuk, hogy az elmúlt időszakban településeink még jobban elszigetelődtek a nagyvilágtól, ebben a folyamatban szerepet játszottak a rossz utak, az autópálya hiánya, a települések közötti hiányos közszállítás, a nem létező belföldi repülőjáratok és az alacsony számú külföldi járatok” – fogalmazott Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei tanácselnökjelöltje azon május 25-i, szerdai sajtótájékoztatón, ahol a megye és Szászrégen fejlesztésére vonatkozó terveket ismertették Nagy András szászrégeni polgármesterjelölttel.

„Maros megyének nem ígéretekre, hanem konkrét cselekvési tervre, tettekre van szüksége. Megyénk jóval gazdagabb turisztikai potenciállal rendelkezik, mint az ország sok más régiója, ezt azonban nem tudjuk megfelelően a javunkra fordítani. Ahogy Szovátán is lassan fellendítettük a turizmust, úgy apró lépésekkel a megyét is jobban be kell kapcsolnunk a turisztikai körforgásba. Úgy gondolom, hogy minden természeti sajátosságunk adott ahhoz, hogy egy európai szintű sípályarendszert létesítsünk a Görgényi-havasokban. Ez nemcsak Szászrégen, hanem az egész megye javára válna” – nyomatékosított Péter Ferenc.

Szováta polgármestere kiemelte a marosvásárhelyi nemzetközi repülőtér fejlesztésének fontosságát is, így a belföldi repülőjáratok és a légi teherszállítás elindítását, valamint a külföldi repülőjáratok számának növelését. Kitért a megyei utak aszfaltozásának és az új terelőutak megépítésének szükségességére is.

Nagy András, Szászrégen polgármesterjelöltje rámutatott, tehermentesíteni kell a várost a teherforgalom alól, ezért egy terelőút megépítésének elsődleges feladatnak kell lennie a következő önkormányzati ciklusban: „megengedhetetlen, hogy 2016-ban a teherforgalom a városon keresztül halad. Ennek elterelésével – amellett, hogy a várost mentesítenénk a nehéz forgalom alól – jóval nagyobb biztonságban is közlekedhetnénk.

Nagy András kifejtette, hogy Szászrégennek egy olyan szabadidős komplexumra is szüksége van, ahol a város lakossága kikapcsolódhat, jól érezheti magát. „Újra kell indítanunk a befejezetlen pályázatok, tervek kivitelezését, amelyeket előző polgármesteri mandátumom idején kezdtünk el. Kiemelt célunk a Kerekerdő projekt megvalósítása is, amely egy olyan szabadidős komplexum lenne, ahol kicsik és nagyok egyaránt minőségi időt tölthetnek együtt” – mutatott rá az RMDSZ szászrégeni polgármesterjelöltje.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.