önkormányzati jelöltjeink

Péter Ferenc: Maros megyének egy korszerű és fenntartható hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésére van szüksége

2016.05.23. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Péter Ferenc: Maros megyének egy korszerű és fenntartható hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésére van szüksége

Dózsa György községben az elmúlt időszakban EU-s és kormányzati források lehívásával számos megvalósítást sikerült kivitelezni többek között az utak feljavítását, zöld övezetek kialakítását, az iskola felújítását, azonban sok még a tennivaló. Megfigyelhettük, hogy a megyétől kevesebb támogatást kaptunk, mint a többséghez tartozó közösségek önkormányzatai. Polgármesterként el kell mondanom, hogy mindannyian megtapasztaltuk mit jelent az, amikor nem egy magyar ember vezeti a Megyei Tanácsot, hiszen a helyi gondjainkkal nem igazán van, akihez forduljunk megyei szinten. Ezen kell nekünk változtatnunk. Hiszen csak akkor lendülhet fel a megye gazdaságilag, ha vannak beruházások, a beruházóknak vállalkozó barát környezetet kell teremteni, egy vállalkozó barát környezet pedig jó infrastruktúrára, turizmusra, és egy egészséges és átlátható közigazgatási rendszerre alapoz” – fogalmazott Péter Ferenc, az RMDSZ Maros Megyei Tanácsának elnökjelöltje, tegnap délután Dózsa György településen, azt követően, hogy a község lakosságának egy felújított sportpályát adott át a helyi önkormányzat. Az eseményen jelen volt Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke és Csép Andrea, Kolcsár Károly, Szabó Árpád Maros megyei tanácsosjelöltek.

Péter Ferenc elmondta azt is, hogy a megyei önkormányzat által futtatott projektek nagy része az elmúlt időszakban meghiúsult, és nem tudták kivitelezni vagy gyakorlatba ültetni, rámutatott: „Példaként említeném az RMDSZ által, 2010 júniusában kezdeményezett EU-s projektre vonatkozó szerződést, amely egy korszerű szeméttelep megépítésére vonatkozott. Jelenleg 2016-ban még mindig nem működik. Maros megyében elengedhetetlen, egy korszerű és fenntartható hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése. Úgy ahogyan a két székelyföldi megyében ez megoldható volt, Maros megyének is meg kell találni a megoldást erre. Mindez csak akkor lehet, ha felelős emberek vezetik a megyét.”

„Nemcsak a magyar közösség érdeke az, hogy kompetens megyei tanácselnökünk legyen. A többség, a magyarság és a hátrányos sorsban élő közösségek egyaránt csak nyernek abból, hogyha a megye élére Péter Ferenc áll. Az ő tapasztalata, és Szováta város a garancia arra, hogy egy erős RMDSZ-es jelenlét a Tanácsban lendületbe hozza a megyét.” – hangsúlyozta Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.