önkormányzati jelöltjeink

Problémafeltáró önkormányzati konzultációt indít az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége

2015.06.17. | Önkormányzatok , Ügyvezető Elnökség
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Problémafeltáró önkormányzati konzultációt indít az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége

Problémafeltáró terepmunkát végez az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége azon községek önkormányzataiban, ahol számottevő magyar közösségek élnek. Ilyés Gyula, önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnök szerdán, június 17-én rámutatott, az újratervezés jegyében elsősorban azokat a településeket keresi fel júniustól az általa vezetett főosztály, amelyeket a Szövetség polgármesterei, alpolgármesterei irányítanak, de olyan községekbe is kiszállnak, ahol van magyar képviselet a helyi tanácsban. A terepmunka a 2013-ban elkezdett önkormányzati konzultáció keretében zajlik.  

Az Ügyvezető Elnökség programja nem csupán számok rögzítéséről szól, a cél valós röntgenképek elkészítése a magyar közösségekről. Olyan információkat gyűjtünk be, amelyek rálátást biztosítanak közösségeink állapotára, hiszen az út során leltárba vesszük az infrastrukturális beruházásokat, a víz-, gáz- és csatornahálózatok, a hulladékgazdálkodást, az utak és kultúrházak állapotát, a helyi költségvetést, az orvosi ellátást, az iskolák és óvodák felszereltségét. Ugyanakkor felmérjük a roma közösségek helyzetét, a kétnyelvűség alkalmazását, a helyi műemlékek állapotát, valamint a munkahelyi lehetőségeket is, továbbá kíváncsiak vagyunk arra is, milyen kapcsolatot ápolnak az önkormányzatok a helyi egyházakkal és a civil, valamint ifjúsági szervezetekkel” – tájékoztatott Ilyés Gyula.

A személyes találkozások által az RMDSZ-es tisztségviselőkkel átbeszéljük a következő időszak prioritásait, illetve listázzuk az eddigi megvalósításokat is. A folyamatos terepmunka során alaposan meg szeretnénk ismerni önkormányzataink hétköznapjait annak érdekében is, hogy egy átfogó, országos helyzetképet tudjunk összeállítani, amellyel a jövő évi önkormányzati választásokra készülünk fel” – összegzett a Szövetség önkormányzati főosztályának vezetője.

A következő hónapokban az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének munkatársai több mint 250 településre látogatnak el, ez idáig Kolozs, Szatmár, Beszterce, valamint Fehér megye önkormányzatainak helyzetéről készült el jelentés.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.