önkormányzati jelöltjeink

Rangsorolták Négyfalu tanácsosjelöltjeit – Géczi Gellért a polgármesterjelölt

2016.04.14. | Brassó , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Rangsorolták Négyfalu tanácsosjelöltjeit – Géczi Gellért a polgármesterjelölt

Az RMDSZ Négyfalusi Szervezete ezen a héten tartotta meg küldöttgyűlését a Hosszúfalu–Fűrészmezei Csángó Házban. 165 helyi lakos döntött a tanácsosjelöltek rangsoráról, akik a következő négy évben biztosítják a magyar közösség érdekképviseletét a Négyfalusi Városi Tanácsban.

A nagy érdeklődést keltő gyűlésen Géczi Gellért alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve: „hangos üzenete van annak, hogy ilyen sokan összegyűltünk, és mind tudjuk, érezzük, hogy ez rólunk szól.” 

A közgyűlést Kovács Attila, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg és vezette le. Géczi Gellért alpolgármester bemutatta az elmúlt négy év eredményeit, többek közt a Zajzoni Rab István Középiskola felújítási munkálatainak befejezését és a Hétlétrák létraszerkezet felújítását. Ifj. Magdó János RMDSZ-es tanácsos szintén megtartotta az elmúlt négy évről szóló beszámolóját.

Géczi Gellért a kulturális életre, oktatási, egyházi ügyekre, infrastrukturális törekvésekre vonatkozó terveiről beszélt, így mutatkozott be polgármester- és tanácsosjelöltként. Lemondott a listán őt megillető vezető pozícióról, ugyanis polgármesterjelöltként vagy az RMDSZ városi szervezetének elnökeként automatikusan első helyre kerülhetett volna a városi tanácsosi listán. Ennek ellenére ő is megméretkezett a tanácsosjelöltekkel.

Hlavathy Zsuzsánna határozottan és lelkesen beszélt a közösségi életben való felelősségvállalásról, a virtuális világból, a szürke hétköznapokból való kilépésre biztatva a fiatalokat. Felszólította őket arra, hogy kezdjenek el a valóságban cselekedni céljaikért, közösségi célokért. Jónás András tíz évig volt Négyfalu alpolgármestere, tanácsosjelöltként a folyamatos és következetes munka eredményességére és fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kádár Tamás tanácsosjelölt a csapatmunkában hisz. Konkrétumokkal, gyakorlatiasan vázolta feladatait: például helyi termelők havi vásárának honosítása Négyfaluban, napelempark és skatepark létesítése, az identitásmegtartás ösztönzése. Kristály László tanácsosjelölt az egymás közti bizalomra hívta fel a figyelmet, mivel csak ez adhat alapot a jogaink és közös ügyeink megvédésére, továbbá elmondta: „munkával és képességemmel minden olyan ügyet támogatni fogok, amely a négyfalusiak együttműködését segíti.”

Mátyás Zsombor fiatal vállalkozó a jelenlévők támogatását kérte, hogy tanácsosként tenni tudjon a közösségért. Tóth Sándor közgazdászként és édesapaként mutatkozott be, aki a folyamatos párbeszéd híve. Tudására, tapasztalatára és kitartására támaszkodva szeretne dolgozni a magyar közösségért.

A szavazás eredményei szerint 160 érvényes szavazat érkezett, és a következő rangsor alakult ki: Géczi Gellért, Hlavathy Zsuzsánna, Kristály László, Kádár Tamás, Tóth Sándor, Mátyás Zsombor, Jónás András.

Kovács Attila, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke zárásként kijelentette: „tervekkel teli személyek vállalják a közösségi munkát, és dicséretes, hogy egy hölgy is köztük van. A négyfalusiak életében fontos lesz a június 5-e, mivel valós esélyekkel indul Géczi Gellért a polgármesteri tisztségért. Bízok abban, hogy a választások után egy erős csapattal tudnak és tudunk tovább dolgozni.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.