önkormányzati jelöltjeink

Sógor Csaba: Az a célunk, hogy európai Erdélyt építsünk

2014.05.15. | Maros , Önkormányzatok , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csaba: Az a célunk, hogy európai Erdélyt építsünk

Fotó: Szőcs Lehel

"Az európai uniós pénzalapok lehetővé tették, hogy növekedjen az életszínvonal és az életminőség a székelyföldi közösségekben. A jövőben is szükségünk van ezekre a támogatásokra, hiszen az a célunk, hogy európai Erdélyt építsünk” – hangsúlyozta Sógor Csaba Makfalván, ahol május 14-én a Maros megyei Önkormányzatok közül hat település kapta meg az RMDSZ Pályázó önkormányzat – Sikeres közösség díját.

A díjazott önkormányzatok – Szováta, Nyárádszereda, Kerelőszentpál, Marosszentgyörgy, Erdőszentgyörgy és Csíkfalva – összesen több mint 40 millió euró értékben hívtak le pályázatokat. Sógor Csaba elmondta: azok a közösségek lehetnek sikeresek, amelyek képesek hosszútávra tervezni. "Ahhoz, hogy versenyképesek legyenek a székelyföldi települések, előre kell látnunk azt, hogy milyen fejlesztésekre, beruházásokra van szüksége az egyes közösségeknek, hosszútávú terveket kell követnünk.  Emellett pedig kiemelten fontos, hogy eligazodjunk a pályázási lehetőségek világában, mert kellő szakmai ismeret is szükséges ahhoz, hogy sikeres projekteket valósíthassunk meg” – magyarázta az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Sógor Csaba hozzátette: azért kívánnak továbbra is dolgozni, hogy az erdélyi magyar közösség számára megmaradjanak az európai támogatások és olyan források váljanak elérhetővé, amelyek igazodnak a helyi közösségek sajátos igényeihez. "Ha ott vagyunk az Európai Unióban, akkor bele tudunk szólni ezekbe a folyamatokba” – hangsúlyozta Sógor Csaba.

 

Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ elnöke a díjak átadása során elmondta: ezek az önkormányzatok a magyar érdek érvényesítéséért dolgoztak, fejlesztették közösségünket.

 

"Ez a hat település azt igazolja, hogy ott kell lennünk az Európai Unióban, hiszen még sok-sok millió eurót kell behoznunk Székelyföldre annak érdekében, hogy fiataljaink itthon maradjanak, dolgozzanak és vállalkozzanak. Lépést kell tartanunk a folyamatosan fejlődő és változó Európával, ezért rendkívül fontos, hogy jelen legyünk ott, ahol a döntéseket meghozzák” – hangsúlyozta Brassai Zsombor a május 25-i európai parlamenti választásokon való részvétel fontosságát. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.