önkormányzati jelöltjeink

Soós Zoltán: elfogadhatatlan, hogy a marosvásárhelyi önkormányzat út- és járdajavítás címén pazarolja el a közpénzeket

2016.05.19. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: elfogadhatatlan, hogy a marosvásárhelyi önkormányzat út- és járdajavítás címén pazarolja el a közpénzeket

A marosvásárhelyi tanács május 19-i, csütörtöki ülésének napirendjén sürgősségi pontként szerepel egy költségvetés-kiegészítésre vonatkozó határozat, amely 5,7 millió lejt irányoz elő járda- és útjavításokra. Soós Zoltán független polgármesterjelölt szerint felháborító, hogy sürgősségi napirendként tárgyalnak egy ekkora összeg átcsoportosításáról, miközben három héttel ezelőtt ugyanerre a célra 4 millió lejt utaltak.

Soós Zoltán szerint ezt a közel 6 millió lejes összeget sokkal hatékonyabban is felhasználhatná a város, hiszen„ekkora keretből 2 iskolát lehetne felújítani, vagy 10 új autóbuszt lehetne vásárolni, illetve építeni lehetne 30 lakást fiataloknak, hiszen Marosvásárhelyen az elmúlt években nem épültek ifjúsági lakások, és több száz fiatal van várólistán, akiknek az anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy saját lakást vásároljanak”.

Soós Zoltán szerint a városnak inkább a fiatalok támogatására kellene több pénzt fordítania, hiszen a felmérések szerint 70 százalékuk arra készül, hogy elhagyja a várost. 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.