önkormányzati jelöltjeink

Soós Zoltán: lehetőségeket kell biztosítani az ifjúságnak, be kell vonni őket a döntéshozatalba

2016.05.26. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: lehetőségeket kell biztosítani az ifjúságnak, be kell vonni őket a döntéshozatalba

„A jelenlegi városvezetés nem beszéli a fiatalok nyelvét és nem érti, mit akarnak. Marosvásárhely fejlődése azonban nagyban függ attól, hogy most mennyit fektetünk fiataljainkba, hiszen 20-30 év múlva ezek a fiatalok fogják vezetni a várost” – emelte ki Soós Zoltán független polgármesterjelölt.

Leszögezte, a fiatalokat, ifjúsági szervezeteket végre be kell vonni a döntéshozatalba, és fontos, hogy az önkormányzat támogassa az ifjúság önszerveződési projektjeit. „Marosvásárhelynek szüksége van egy ifjúsági stratégiára, ennek kidolgozásában is részt kell venniük a fiataloknak. Polgármesterjelöltként 10 javaslatot fogalmaztam meg számukra, ezek képeznék a velük való közös munka alapját” – nyilatkozta Soós Zoltán.  

„Kell egy fórum, amelynek keretében rendszeresen tanácskozni tudunk a fiatalokkal, kell egy ifjúsági stratégia és kell egy támogatási alap, amelyből az önszerveződő ifjúsági projekteket támogatja az önkormányzat. Színvonalas, piacképes oktatást kell biztosítani, közösségi központokat kell létrehozni számukra és a városi terek egy részét úgy kell átalakítani, hogy ott a fiatalok is szívesen elidőzzenek. Támogatom egy önkénteshálózat kiépítését, a különböző mobilitási programok népszerűsítését és a hátrányos helyzetű fiatalok segítését. Javasolom, hogy Marosvásárhely is pályázza meg a Románia Ifjúsági Fővárosa címet, amelyet idén első alkalommal Temesvár szerzett meg.”

11. pontként Soós Zoltán arra kéri a fiatalokat, hogy fogalmazzák meg azt, ami számukra fontos, vagy a felsorolt javaslatok közül kimaradt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.