önkormányzati jelöltjeink

Székely termék-vásár Szentgyörgyön is

2013.06.02. | Székelyföld , Sepsiszentgyörgy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Székely termék-vásár Szentgyörgyön is

fotó: Vargyasi Levente

Minden hónap első szombatján kerül sor a Helyi Termelők és Kézművesek Vásárára Sepsiszentgyörgyön, a Szent György Napok alatt bejáratott helyszínen, a Mikes Kelemen Főgimnáziummal szembeni téren.

Szombaton 10-19 óra között ismét megtelt a tér kiállítóval és vásárlók is szép számban akadt. A Tega Rt. Kovászna Megye Tanácsával és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával partnerségben június 1-jén első alkalommal szervezték meg a helyi termelők és kézművesek vásárát Sepsiszentgyörgyön. Cél az, hogy Csíkszereda, Kézdivásárhely és Udvarhely mellett a háromszéki megyeszékhelyiek is megismerjék és hozzájuthassanak a helyi, székely valamint népművészeti termékek kínálataihoz.

A vásárlók ez alkalommal 39 termelő portékáiból választhattak, akik bő felhozatalt kínálták a különböző hagyományos helyi hús és tejtermékekből. De lehetett mézet, nagymama receptje szerint készült házikenyeret, péksüteményeket, tojást, lekvárt, szörpöket is kóstolni és vásárolni is. Ezek mellett jelen voltak a különböző bőrből, fából, cserépből, gyöngyből készült kézműves termékek is.

A szervezők a továbbiakban rendszerességet kívánnak vinni a vásár szervezésébe, így minden hónap első szombatján a megyeközpontba bárki beszerezheti a hagyományos székely termékeket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.