önkormányzati jelöltjeink

Tánczos Barna: a hosszú távú legelőgazdálkodás feltételeit szeretnénk megteremteni

2015.05.14. | Szenátus , RMDSZ , Önkormányzatok , Mezőgazdaság
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tánczos Barna: a hosszú távú legelőgazdálkodás feltételeit szeretnénk megteremteni

Hosszú távú legelőgazdálkodás feltételeit szeretnénk megteremteni azzal a módosító-javaslattal, amelyet a Szenátus ezen a héten megszavazott. Célunk a legeltetési üzemterv bevezetése” – jelentette ki Tánczos Barna, a szenátus Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Bizottságának titkára az általa benyújtott törvénymódosító javaslat parlamenti vitáján.

A felsőház nagy többséggel szavazta meg azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora és Korodi Attila, a Szövetség képviselője nyújtott be a legeltetési üzemterv bevezetésének céljából.

 

A szakszerű legelőgazdálkodás érdekében nyújtottuk be ezt a jogszabály-javaslatot annak érdekében, hogy az önkormányzatok is aktív részt vállalhassanak a legelőgazdálkodás folyamatában. Jelenleg az egyik legnagyobb problémát vidéken a törvénytelen legeltetés jelenti. Nekünk az a feladatunk, hogy segítsünk az önkormányzatokon, hogy fellépjenek a jelenség ellen. Az üzemterv, amelynek része lehet a legeltetési szabályzat, egy jó eszköz erre” – hangsúlyozta Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora. Rámutatott: a 2013-ban megjelent 34-es számú sürgősségi kormányrendelet kiegészítését célozza az általuk benyújtott módosító javaslat. „A törvény életbelépését követően, immár a helyi önkormányzatok aktív részvételével, megfelelő szakemberek segítéségével, az üzemtervek alapján ellenőrizhetővé és fenntarthatóvá válna a legelőgazdálkodás folyamata” – tájékoztatott a politikus. A törvény-javaslatról a közeljövőben a Képviselőház dönt. 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.