önkormányzati jelöltjeink

Temesvár: példás közösségi összefogás által újították fel a Petőfi emlékművet

2016.06.01. | Önkormányzati választások , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Temesvár: példás közösségi összefogás által újították fel a Petőfi emlékművet

„Nemzeti összetartozásunk meghatározó jelképe az 1848-as forradalom és szabadságharc. És a szabadfalusi Petőfi emlékmű méltó módon állít emléket nemzeti eszményeinknek. Ám ez az emlékmű nem csak nemzetünk költőjének, Petőfi Sándornak, hanem a bánsági magyar közösség összetartozásának, összefogásának is emléket állít. Több mint száz évvel ezelőtt őseink úgy döntöttek, Temesváron emléket állítanak népünk szabadságvágyának. Mi, száz évvel később, ugyanezt tettük. Elhatároztuk, hogy felújítjuk az emlékművet és a közösség összefogása által, közadakozásból meg is valósítottuk a felújítást” – mondta Molnár Zsolt parlamenti képviselő, az RMDSZ temesvári polgármesterjelöltje kedden, május 31-én a temesvári Petőfi Sándor emlékmű ünnepélyes újraavatásán.

A rendezvényen jelen voltak a Temes megyei RMDSZ vezetőségének tagjai, valamint a Szövetség önkormányzati jelöltjei is. Az ünnepségen a temesvári magyar felekezetek képviselői megáldották a felújított emlékművet és ünnepi műsort mutattak be a Bartók Béla Elméleti Líceum diákjai.

„Ma méltón állhatunk azon a helyen, ahol elődeink álltak. Megtettük kötelességünk és büszkén ünnepelhetünk ma: bebizonyítottuk, hogy a 21. század temesvári magyar közössége képes az összefogásra, képes felsorakozni nemzeti értékeink mögé” – fogalmazott Molnár Zsolt, aki vázolta, hogy egy év alatt sikerült közadakozásból összegyűjteni a felújításhoz szükséges anyagi forrásokat és újabb egy év volt szükséges, míg a közigazgatási bürokratikus akadályokat sikerült elhárítani a munkálat útjából. A képviselő ugyanakkor köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagi támogatással és munkájukkal támogatták az emlékmű felújítását.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Farkas Imre, az RMDSZ temesvári helyi tanácsos jelöltje, aki kiemelte: „A választásaink mindig meghatározzák jövőnek! Az, hogy kit és hogyan ünneplünk, nagyon sokat elmond rólunk. Petőfi Sándor a magyar nemzet lelkiismerete. És aki a nemzet lelkiismeretére hallgat, az jó úton jár.” Farkas Imre ugyanakkor felhívta a figyelmet a vasárnapi helyhatósági választások fontosságára is. Petőfi emléke előtt tisztelegve a 21. század temesvári magyar közössége összefogott és felújította az emlékművet. Ezt a szellemiséget kell magunkkal vigyük innen ma, hiszen vasárnap ismét példát kell mutassunk az összefogásból. Ha vasárnap ismét összefogunk, ha vasárnap felelősen döntünk és elmegyünk szavazni, ha vasárnap a nemzetünk lelkiismeretére hallgatunk, akkor biztos jövőt tudunk szavazni a közösségünk számára” – fogalmazott a jelölt.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.