önkormányzati jelöltjeink

Új csapat, új tartalmak, közösségépítés Szamosújváron

2016.05.26. | Kolozs , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Új csapat, új tartalmak, közösségépítés Szamosújváron

Szerdán, május 25-én a városi mozi termében találkoztak a választókkal az RMDSZ szamosújvári önkormányzati képviselőjelöltjei. A közel ötven érdeklődő előtt Benkő Levente által moderált beszélgetésen részt vett részt vettek Kasza Tamás, Török Bálint, Feketelaki Tibor, Juhos Tamás, Rotar Izabella, Bihari Levente szamosújvári képviselőjelöltek, valamint Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, az RMDSZ polgármesterjelöltje.

A beszélgetésen az RMDSZ jelöltcsapata felvázolta Szamosújvárral kapcsolatos legfőbb teendőket, amelyek külön-külön, de összességükben is szebb, kellemesebb, élhetőbb Szamosújvár megteremtését célozzák.  Elhangzott: új emberekkel, megújított csapattal új tartalmakat kell bevinni mind a közösségi-önkormányzati munkába, mind a köztudatba. Az új tartalmak legfontosabbika természetesen a városban ősszel beinduló önálló magyar tannyelvű iskola, de nem kevésbé fontos például a fiatal vállalkozók támogatása-ösztönzése, egy leendő vállalkozói társulás létrehozása, az épített örökség felmérése, a közösségépítés és az emberekkel folytatott állandó párbeszéd sem. És az odafigyelés olyan aprónak tűnő, de a közérzetet alapvetően befolyásoló dolgokra, mint az utcák-járdák, a zöldövezetek, a szemeteskukák állapota.

Elhangzott: ha a jelölteket rangsoroló korábbi közgyűlésen részt vevő több mint 300 választó legalább ötöd-, de inkább hatodmagával megy el szavazni június 5-én, a jelenlegi három helyett négy, de akár 5 képviselőt is bejuttathat a városi tanácsba a szamosújvári magyarság.

Horváth Anna Kolozsvár polgármesterjelöltje kifejtette: az erős önkormányzati képviselet a teljes erdélyi magyar közösség érdeke, hiszen a tapasztalat is megmutatta, hogy ahol visszaszorult a magyar közképviselet, szinte hetek vagy hónapok alatt veszítettük el megszerzett jogainkat. Mint mondta, Kolozsváron 2012-ben a magyar lakosság egyharmada szavazott a magyar közképviseletre, ezért az RMDSZ-es tanácsosok munkája mögött csak egyharmad erőt láttak a román politikai szereplők. „Június 5-én a magyarság erejét mutatjuk fel azzal, hogy elmegyünk szavazni” – fogalmazott Kolozsvár polgármesterjelöltje.

Szamosújvár magyar lakossága valamivel több mint 3000 fő, közülük közel 2500 a választásra jogosult.

A hétvégén, Szamosújváron szabadtéri, oldottabb, családi majálison találkozhatnak a jelöltek és a választók.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.