önkormányzati jelöltjeink

Új emberekkel, új lendülettel Háromszékért – bemutatkozott a megye négy legfiatalabb polgármesterjelöltje

2016.05.18. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Új emberekkel, új lendülettel Háromszékért – bemutatkozott a megye négy legfiatalabb polgármesterjelöltje

Fotó: Henning János

Május 18-án, szerdán sajtótájékoztatón mutatkoztak be és számoltak be terveikről Háromszék legfiatalabb polgármesterjelöltjei. Tamás Sándor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke a sajtó képviselőinek részletesen bemutatta a megye négy legfiatalabb RMDSZ-es polgármesterjelöltjét, a 32 éves Demeter Ferencet, a 32 éves Dombora Lehelt, a 40 éves Tánczos Szabolcsot és a 37 éves Kanyó Antal. „Dombora és Demeter a közszférában dolgozó fiatal jelöltek, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek az ifjúsági szervezeti munkában. Tánczos és Kanyó pedig mezőgazdasági szakemberek, vállalkozók. Meggyőződésem, hogy aki a saját portáján rendet tud tartani és jó gazda, az a községet is tisztességgel tudja vezetni. Rendkívül fontosnak tartom, hogy Dombora Lehel és Kanyó Antal hosszabb külföldi munkavállalás után jöttek haza, hogy itthon teremtsenek jövőt családjuknak és tudásukat a közösség érdekébe kamatoztassák” – sorolta Tamás Sándor.   

Demeter Ferenc mikóújfalusi polgármesterjelölt a községben végzett felmérés alapján kijelentette, Mikóújfaluban az emberek jó úton akarnak járni, tiszta vizet akarnak inni.  Ezért a következő négy év prioritása a Kicsi pataki víztisztító megépítése, csatornázás a patak bal partján és az orvosi rendelő felújítása, a fiatalok számára pedig egy műfüves mini focipálya építése. Elmondta: „ahhoz, hogy ezek sikerüljenek, RMDSZ-es többségre van szükség a helyi tanácsban. Sikerült egy fiatal, lendületes és tapasztalt tanácsosi csapatot összeállítani. Ehhez kérem a lakosok támogatását, mert csak közösen tudjuk szebbé, élhetőbbé tenni Mikóújfalut. Fontos döntésekben ki fogjuk kérni a lakosság véleményét.”

Barátos polgármesterjelöltje, Tánczos Szabolcs főként azért vállalkozott a feladatra, mert biztató volt számára a sok fiatal polgármesterjelölt a megyében. „Nézeteltérések Barátoson is vannak, de szeretnénk ezeket kiküszöbölni, jó csapattal megoldhatóak lesznek a gondok: csatornahálózat felújítása, elhanyagolt ingatlanok felújítása, hidak, utak, közösségi ház építése, valamint a közösségi élet fellendítése. A községben össze kell fognunk, az önkormányzatnak az iskolákkal és egyházakkal egyaránt. Ezt a cél szolgálja, hogy a jelenlegi RMDSZ-es tanácsosi listán korábbi MPP-s tanácsosok is helyet kaptak.”

Nem a radikális változásérthanem a folytatásért dolgozok az elkövetkezőkben egy olyan csapattal, amely eddig is kiválóan végezte a munkáját – nyomatékosított Dombora Lehel, Réty község polgármesterjelöltje. Rámutatott: a jelenlegi vezetőségnek és Dálnoki Lajos polgármesternek köszönhetően a község nagyon sokat fejlődött. „A jelenlegi tanácsosi listán sok képzett fiatal van, akikkel meggyőződésem, hogy eredményesen tudunk dolgozni: javítani akarunk az ivóvízhálózaton, csatornarendszeren, bővíteni akarjuk az infrastruktúrát, az önkormányzat keretén belül vállalkozást hozunk létre a közszolgáltatások elvégzésére, támogatjuk a rétyi fúvószenekart, az ifjúságot és az egyházakat, hiszen ezek adják a közösségi élet gerincét. Csakis egy erős közösségnek van jövője” – tette hozzá.

Nagyborosnyó esetében bonyolultabb a helyzet. Az RMDSZ színeiben induló Kanyó Antal polgármesterjelölt ennek kapcsán hangsúlyozta: változásra van szükség. „Nagyborosnyón az elmúlt években nem volt tapasztalható változás. Külföldről hazatérve gazdálkodni kezdtem, vállalkozásomat működtetem, és úgy gondolom, hogy munkámmal változtatni tudok a község fejlődésén. Kiemelten kezeljük az ifjúsági szervezet létrehozását, az infrastrukturális beruházásokat, a középületek feljavítását. A polgármesteri hivatal tetőszerkezete be van szakadva, a kultúrotthon pedig felújításra szorul” – összegzett.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.