önkormányzati jelöltjeink

Újra RMDSZ-es polgármestere van Tusnád községnek – állóurnás belső választáson nyerte el ismét a lakosság döntő többségének bizalmát György József

2016.07.18. | Csík terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Újra RMDSZ-es polgármestere van Tusnád községnek – állóurnás belső választáson nyerte el ismét a lakosság döntő többségének bizalmát György József

Állóurnás belső választásokon döntöttek a Tusnád községi lakosok arról, hogy ki töltse be az RMDSZ elnöki tisztségét, illetve kik vegyenek részt a Szövetség Tusnád Községi Szervezetének döntéshozó testületében, a Helyi Küldöttek Tanácsában (HKT).

A reggel 9 és délután 15 óra között megszervezett választásokon a résztvevő lakosok 56,22 százaléka György Józsefnek szavazott bizalmat, így a három jelölt közül ő vezeti az elkövetkező négy évben az RMDSZ községi szervezetét.

A Helyi Küldöttek Tanácsába tagságot a következő személyek szereztek: Újtusnádon Darvas Róbert, Darvas Zoltán, Korodi András, Kovács Endre, Nedelka István-Csaba és Urkon Irén, Nagytusnádon Biró Zsolt, Domokos Mária, Keresztes Kálmán, Korodi Edit-Mária és Ravasz Arnold, míg Verebesen Molnár Annamária és Molnár Miklós.

A július 7-i határidőig elnöki tisztségre három személy, HKT tagságra Újtusnádon és Nagytusnádon 7-7 személy, míg Verebesen 2 személy tette le jelölését. Mivel Verebesen nem volt többes jelölés, így ott a lakosok csak az RMDSZ-elnök személyéről döntöttek.

A Helyi Küldöttek Tanácsának alakuló ülésére előreláthatóan szerdán kerül sor, ahol többek közt az RMDSZ alpolgármester-jelöltjének személyéről is döntenek.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke köszöni a község lakosainak, hogy megértették azt, hogy az RMDSZ-re szükség van, a szavazáson keresztül pedig kifejezték véleményüket, esélyt adva így a szervezeten belüli munkára. Köszöni továbbá az eddig tevékenykedő, több megpróbáltatáson átment HKT tagjainak a munkát, amelyet az elmúlt időszakban egy nagy veszteség is ért, hiszen a korábbi elnök, Ravasz József fiatalon eltávozott. Megköszöni végül a három választási bizottság tagjainak és az RMDSZ területi szervezete munkatársainak a választásokon kifejtett munkát.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.