önkormányzati jelöltjeink

Vákár István lett az RMDSZ Kolozs Megyei Önkormányzati Tanács elnöke

2016.07.04. | Kolozs , Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vákár István lett az RMDSZ Kolozs Megyei Önkormányzati Tanács elnöke

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete szombaton, Tordaszentmihályon szervezett önkormányzati konferenciát, ahol a helyhatósági választás eredményeit értékelték ki, emellett megalakult a Megyei Önkormányzati Tanács is, élére Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács alelnökét választották.

„Megye szinten a Nemzeti Liberális Párttal kötöttünk egyezséget, hiszen ez által megőrizhettük Kolozsváron az alpolgármesteri tisztséget is, egyéb alpolgármesteri tisztségek mellett, ugyanakkor a PNL vezetői nyitottak voltak az általunk megfogalmazott nyelvi jogok és elvek kérdésében is” – fejtette ki Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke az elmúlt hetek eseményeire reflektálva.

Deák Ferencz ügyvezető elnök kiértékelő felszólalásában elhangzott: „Összességében a választáson jól szerepeltünk. Relatív számokat nézve az RMDSZ-re leadott szavazatok száma csökkent, viszont a százalékok nőttek. Megye szinten sikerült 135 helyi tanácsost, 18 alpolgármestert, 8 polgármestert és 7 megyei tanácsost bejuttatni az önkormányzatokba. A Nemzeti Liberális Párttal kötött megegyezésnek köszönhetően továbbra is van RMDSZ-es megyei tanács alelnökünk Vákár István személyében”.

„Sikerült 7 megyei tanácsost tisztségbe juttatni. A kemény munka meghozta gyümölcsét. Reméljük az őszi parlamenti választásokon is legalább ilyen jól szerepelünk majd. Fontos, hogy minden szinten képviselve legyünk, hisz a közösségért folytatott munka így lehet a leghatékonyabb” – összegzett Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A tanácskozás végén a jelenlevők javaslatként megfogalmazták: a megyei szervezetnek jogi és gazdasági szakterületen támogatnia kell az önkormányzatban dolgozókat azért, hogy munkájuk hatékonyabb legyen, eredményesebben tudják képviselni közösségünket.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.