önkormányzati jelöltjeink

Van még néhány fontos tennivalónk a választásokig!

2016.06.03. | Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Van még néhány fontos tennivalónk a választásokig!

Fotó: Banga Előd-Ernő

Kedves barátom!

Lassan hozzá kell szoknunk a gondolathoz, hogy számunkra egyetlen választás sem csupán az, aminek látszik. Így van ez most is. Az országos politika magyarellenes lépései, jogaink és javaink ellen elkövetett nyílt és burkolt támadások különös élességgel vetik fel a biztonság kérdését. Így nem csak településeink jövőjéről, hanem az erdélyi magyarok biztonságáról is szavazunk vasárnap. 

Ezért kérem ismét a segítséged abban, hogy az elkövetkező napokban is minél több magyar emberhez eljussunk, hogy megszólítsuk a környezetünkben élőket: barátainkat, ismerőseinket, szomszédjainkat. El kell mondanunk nekik, hogy ennek a választásnak is hatalmas tétje van: az erős önkormányzati jelenlét nem csak a helyben élők érdeke, hanem az egész erdélyi magyarságé. 26 év alatt bebizonyosodott, hogy a magyarság erejét a választásokon leadott voksokban mérik. Nem lesz ez másként most sem. 

Az új törvények miatt alig érezhető a kampány, a részvétel is vélhetően alacsonyabb lesz, mint négy éve. Ez nagy kihívást jelent nekünk, de ugyanakkor nagy lehetőséget is. Jó mozgósítással most esélyünk van megőrizni és megerősíteni az eddigi képviseletet, sőt, jópár településen visszaszerezhetjük az önkormányzatok vezetését. Figyeljünk tehát arra, hogy a mieink menjenek el szavazni. Tegyünk meg mindent azért, hogy vasárnap magas legyen a magyarok részvétele. A szabályok betartásával, bátran mozgósítsunk: személyesen, telefonon, az interneten és közösségi hálókon. 

De figyeljünk arra is, amit ellenfeleink tesznek. Ha valakinek pedig mozgóurnára van szüksége, segítsünk, tegyük lehetővé, hogy mindenki részt vehessen a választáson. És ha valaki visszaélést tapasztal, jelentse haladéktalanul. 

Vasárnap ismét mutassuk meg, mekkora erő áll mögöttünk. Ahogy tesszük azt négyévente újra és újra. 

Köszönöm a segítséged. Számítunk a támogatásodra! 

Baráti üdvözlettel, 
Kelemen Hunor

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.