Gazda fórumokat szerveznek Szatmár megyében
2012.03.13. | Mezőgazdaság , Szatmár

A magyar gazdák és termelők tájékoztatását szolgálja az RMDSZ által indított „Gazda Fórum” projekt, melynek keretén belül a Szövetség megyei szervezetei szakemberek bevonásával informálják az érdekelteket a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) 2012-es évi pályázati kiírásairól. Szatmár megyében naponta több településen szerveznek hasonló találkozót, ezek során a bevont szakemberek magyarul tájékoztatják az érdeklődőket, hogy ki, miként és meddig nyújthat be pályázatot a meghirdetett programokra.

Minden magyar gyermek számít Medvésen is
2012.03.13. | Fehér megye

Az RMDSZ által indított „Minden magyar gyermek számít” beiskolázási program keretén belül a medvési szülőkkel találkoztak a Fehér megyei RMDSZ képviselői.

Képviselőházi tájékoztató
2012.03.13. | Aktuálpolitika

Márton Árpád Kovászna megyei képviselő keddi napirend előtti felszólásában a Nemzeti Liberális Párt vezetőinek a MOGYE-val kapcsolatos nacionalista nyilatkozataira reflektált.

Megalakulhat a magyar orvosi és gyógyszerészeti kar a MOGYE-n - Elfogadta a kormány az erre vonatkozó kormányhatározatot

Az RMDSZ kitartó és következetes politikai küzdelme nyomán, a keddi kormányülésen első olvasatban elfogadták a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatát létrehozó kormányhatározat – jelentette be a kormányülést követően Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Március idusa Hunyad megyében
2012.03.13. | Ünnep

Hunyad megyében már szerdán megkezdődnek a március 15-ei ünnepségek.

Megszülethet a kormányhatározat MOGYE-ügyben

A keddi kormányülésen megszülethet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatát létrehozó kormányhatározat – jelentette be a kormánykoalíciós ülés után Markó Béla miniszterelnök-helyettes.

Erdélyi összefogás Krasznahorka váráért
2012.03.12. | Csík terület

Csíkszentkirály község lakossága megdöbbenten fogadta a szomorú hírt, miszerint szombat délután kigyulladt a felvidéki Krasznahorka-vára, melynek következtében a középkori vár teljes tetőszerkezete leégett.

Felújították a Czetz emlékszobát
2012.03.11. | Kovászna , Megemlékezés

A református templomban tartott ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek meg a gidófalván 190 évvel ezelőtt született Czetz János 1848-as honvédről.