Csatornázásra és hídjavításra kaptak pénzt Hargita megyei községek
2011.12.19. | Hargita , Infrastuktúra

Újabb csaknem egymillió eurónyi összeget különített el a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium Hargita megyei települések számára a víz- és csatornarendszerek, valamint sportbázisok építését támogató programja keretében, a 7/2006-os kormányrendelet alapján.

Gál Sándor-díj az Alcsíkért tevékenykedő személyiségeknek
2011.12.18. | Csík terület

Gál Sándor-díjjal jutalmazott az Alcsíki Kistérségi Társulás három olyan személyiséget, aki jelentős mértékben hozzájárult a térség fejlesztéséhez, szellemi és gazdasági felemelkedéséhez.

Karácsonyi rendezvény Besztercén
2011.12.19. | Beszterce

Nyolcadik alkalommal tartotta meg karácsonyi seregszemléjét a Beszterce-Naszód megyei magyar közösség december 17-én. “Örvendj Ég, örvendj Föld”, ez a címe annak a rendezvénynek amely joggal nevezhető a szórvány egyik legterjedelmesebb tematikus eseményének.

Markó Béla könyvbemutatója Sepsiszentgyörgyön
2011.12.18. | Kultúra

Nagyszámú közönség előtt mutatták be pénteken, Sepsiszentgyörgyön, Markó Béla „Visszabontás” című nemrég megjelent szonettkötetét.

Borbély László: nem szabad felaprózni az egységes politikai képviseletet
2011.12.17. | Aktuálpolitika

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke felszólalásában elmondta, nem véletlen, hogy a dévai Téglás Gábor Gimnázium története és vezetősége kapták a legnagyobb elismerést a teremben, hiszen ez is azt mutatja, hogy oda kell figyelnünk a szórványban élő magyarság igényeire, lehetőségeire és gondjaira.

Markó Béla: én az egység parancsában hiszek
2011.12.17. | SZKT

- Én nem hiszek a választás szabadságában, én az egység parancsában hiszek, és nekünk minden alapunk megvan, hogy ezt így érvényesítsük, minden erőnk és feltételünk megvan, hogy így állítsuk magunk mellé az egész erdélyi magyarságot – jelentette ki Markó Béla az SZKT-n.

Az SZKT keretében adták át az RMDSZ idei Ezüstfenyő Díjait
2011.12.17. | Ünnep , Ezüstfenyő

A 2002-ben létrehozott díjat immár tíz éve olyan személyeknek adományozzák, akik kiemelkedő munkát végeztek a magyarság szülőföldön való megmaradásáért és az RMDSZ programjának megvalósításáért. A RMDSZ elnöke ugyanakkor Téglás Gábor díjat adott át Markó Béla miniszterelnök-helyettesnek, Takács Csaba volt ügyvezető elnöknek és Varga Károlynak a dévai magyar szórványoktatás megteremtése érdekében végzett áldozatos eredményes munkájukért.

Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Szövetségi Képviselők Tanácsa

December 17-én, szombaton, Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Szövetségi Képviselők Tanácsa, amelyen elfogadták a Szövetség szórvány cselekvési tervét, valamint az RMDSZ családpolitikájának gyakorlatba ültetését célzó cselekvési tervet.