A tejtermékágazat európai uniós jövőjéről és az 2012. évi növekedési tervről az EP-ben
2012.02.17. | Mezőgazdaság , Európai Unió

Az Európai Parlament (EP) február 13-16 közötti plenáris ülésszaka alatt, Strasbourgban, több, az erdélyi magyar közösség életét közvetlenül befolyásoló terület vonatkozásában döntöttek a képviselők.

A magyar kormány az erdélyi magyar civil szervezetek helyett egy új pártot finanszíroz
2012.02.18. | civil szféra

- A magyar kormány a múlt évben „elfelejtette” folyósítani a nemzeti jelentőségű erdélyi magyar szervezetekre és programokra szánt támogatást, volt viszont bőven pénz a demokrácia központokra és az új magyar párt finanszírozására. Míg az RMDSZ saját költségvetéséből ezévben is mintegy 4.5 milliárd lejjel támogatja a jelentős civil szervezeteket, a magyar kormány pártépítésre fordította azt a pénzt, amelyből kulturális intézményeket, kis- és középvállalkozásokat, vagy családtámogató programokat lehetett volna finanszírozni – nyilatkozta Kovács Péter, az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV).

Kelemen Hunor: 2012-ben az erdélyi magyar közösség csak magára számíthat
2012.02.18. | Kolozs , Aktuálpolitika

Kelemen Hunor szövetségi elnök volt a vendége pénteken délután az Aranyosgyéresi Népfőiskola politikai estjének. Az RMDSZ elnöke röviden vázolta a Szövetség kormányzati szerepvállalásának kezdetét, majd aktuálpolitikai ismertetőt tartott.

Háromszéki segítség a hó-károsultaknak
2012.02.17. | Kovászna

A Kovászna Megye Tanácsának támogatását élvező Románia Máltai Szeretetszolgálat – sepsiszentgyörgyi önkéntesei, a Habitat Románia civil szervezettel közösen február 17-19. közötti időszakban Vráncsa megyében 100 rászoruló családnak nyújtanak segítséget.

Elfogadhatatlan, ami a Bernády iskola körül jelenleg zajlik – jelentette ki Borbély László a szövetség politikai alelnöke, környezetvédelmi miniszter pénteken
2012.02.17. | Marosvásárhely

Véleményem szerint megengedhetetlen, hogy 22 évvel a marosvásárhelyi márciusi események után 2012-ben Marosvásárhelyen rendőr vigyen el egy szülőt az iskolából, mert az magyar nyelven megfogalmazott kérvényt akart leadni.

Borbély László: kormányzás csak kemény feltételekkel
2012.02.17. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ csak igen kemény feltételek mellett vállalt szerepet az új kormányban, és a Szövetség számára fontos prioritásokat mind belefoglaltuk az új kormányprogramba – jelentette ki Borbély László, a Szövetség politikai alelnöke, környezetvédelmi miniszter pénteken, február 17-én Marosvásárhelyen.

A polgármesterek Lokodi Edit Emőkét javasolják megyei tanácselnök-jelöltnek

RMDSZ Maros megyei szervezete 2012. február 17-én, Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében, mintegy 250 tisztségviselő részvételével kampány előkészítő tanácskozást szervezett.

Negyedével nőtt a projektek száma a Kovászna megyei tanácsnál
2012.02.16. | Kovászna

„Intézményünk 25 százalékkal több projekthez nyújt finanszírozást 2012-ben, mint az elmúlt évben” – jelentette be Tamás Sándor. Kovászna Megye Tanácsának elnöke, a februári soros ülés keretében ismertette a megyei önkormányzat által teljes egészében, vagy részlegesen finanszírozott projekteket.