önkormányzati jelöltjeink
mobil verzió | nagy honlap
Kovászna megye

Tamás Sándor

Megyei tanácsosjelölt

0733 009 000, 0267 311 190, kovasznamegyetanacsa@gmail.com

Magamról

A számadás ideje is eljött. Az elmúlt évek alatt sok minden történt: vannak eredményeink, amelyekre büszkék vagyunk, vannak megkezdett projektjeink, amelyeket folytatni akarunk. Vannak olyan terveink is, amelyeket korábban elkaszáltak, de nem adjuk fel: ezeket is véghez visszük, mert továbbra is azt akarjuk, hogy Háromszék olyan hely legyen, ahol érdemes élni!  

2016 a közösségépítés éve Háromszéken. A 44 millió eurós költségvetés egy részét utak és hidak építésére, az egészségügyi rendszer rendbetételére, egy másik fontos részt pedig közösségépítésre fordítjuk.

Aktuális

#rmdsz2016

Választás utáni ajándék.

2

Hamarosan újra huszártoborzó! Részletek alább!

0

Háromszék jobban teljesített a választáson, mint négy évvel ezelőtt, az alacsonyabb részvétel ellenére is. Ha az ember időben tervez, és jó csapattal dolgozik, jobb teljesítményt…

2

0

Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével együtt folyatjuk a munkát. Hajrá Háromszék! Hajrá Székelyföld! #június5rmdsz

Kovászna város jó kezekbe került. Gratulálunk Gyerő Józsefnek! #június5rmdsz

1
Még több bejegyzés ▼
Március
15.

Tamás Sándor: „Mi, székelyek ennél keményebb periódust is átvészeltünk”

Július
24.

Antal Árpád ügyében lezárták a bűnvádi eljárást - a közösség megfélemlítése volt a cél

Sok furcsa dolog található a dossziéban, idézte fel Antal Árpád, aki végigvette az elmúlt évek történéseit. Az ügy egy 2014-es számvevőszéki ellenőrzéssel kezdődött, majd 2016. február 15-én a bukaresti DNA ügyészei elindították a 83/P/2016-os ügyet, két nappal később, február 17-én 13 helyszínen házkutatást tartottak a korrupcióellenes ügyészek, hét órán át hallgatva ki Bukarestben Antal Árpádot. Hatvan napig nem gyakorolhatta polgármesteri tisztségét, nem kommunikálhatott munkatársaival, nem mehetett külföldre, 19 alkalommal járt a DNA-nál, 118 alkalommal kellett megjelennie a rendőrségen, az ügyben 47 személyt hallgattak le, a dossziéban 11427 oldalnyi lehallgatási átirat található. 

Május
20.

Május 26-án meg kell akadályoznunk a magyarság meggyengítésére irányuló törekvéseket

Az emberek tudják, hogy a május 26-ai EP-választáson mennyi vesztenivalójuk van, figyelnünk kell a provokációkra és bíznunk kell józan paraszti eszünkben, hogy megakadályozzuk az erdélyi magyarság meggyengítésére irányuló törekvéseket, és hogy ne adjuk át a terepet a Brüsszelbe készülő magyargyűlölő román politikusoknak – fogalmazta meg hétfői, sepsiszentgyörgyi kampánykiértékelő sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, Antal Árpád és Vincze Loránt.

Április
26.

Erős Székelyföldért dolgozunk tovább!

Szeretlek Székelyföld! mottóval tartották meg csütörtökön Kézdivásárhelyen az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének megyei tisztújító küldöttgyűlését, amely a Szövetség európai parlamenti választási kampányának háromszéki indítórendezvénye is volt. Tamás Sándor, a területi szervezet elnöke a munka folytatására, újabb négy évre kapott mandátumot a háromszéki küldöttektől.

Március
25.

Szászrégeni csapat az Örökségünk Őrei Székelyföldi regionális döntőjének nyertese

A Kemény kastély őrei, a szászrégeni Lucian Blaga Technológiai Líceum csapata nyerte az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket országos örökségvédelmi verseny Székelyföldi regionális fordulóját és egyben a brüsszeli tanulmányutat. A kolozsvári országos döntőbe a Nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum csapata és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum csapata is továbbjutott.

Január
17.

RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet: Kelemen Hunor számíthat ránk – egy csapatként dolgozunk tovább

Bővített ülést tartott csütörtökön a Háromszéki Küldöttek Tanácsa, a háromszéki kongresszusi küldöttek névsorának elfogadása mellett a következő időszak politikai kihívásairól, az önkormányzati munka gondjairól is beszéltek, megoldásokat keresve a felvetett problémákra, illetve Kelemen Hunort, az RMDSZ szövetségi elnökét támogatja a testület a tisztség további betöltésére.

December
27.

Kelemen Hunornak folytatnia kell munkáját – az RMDSZ háromszéki elöljárói támogatásukról biztosították az újabb mandátumért induló szövetségi elnököt

Az újabb elnöki mandátumért induló Kelemen Hunort támogatja Tamás Sándor és Antal Árpád. Az RMDSZ háromszéki elöljárói szerint a szövetségi elnök nemzetpolitikai elkötelezettsége garancia arra, hogy megfelelő módon irányítja az RMDSZ-t és hosszú távon megszabja az erdélyi magyar érdekképviselet törekvéseit.

Október
10.

Erdély ábrázolása egy kötetben – Szalai Béla könyvét, az Iconographia locorum Transsylvaniaet mutatták be Kolozsváron

Az RMDSZ 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában című programsorozata részeként mutatták be Szalai Béla Iconographia locorum Transsylvaniae című kötetét október 9-én Kolozsváron. Az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában szervezett könyvbemutatón részt vett Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Monok István, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának főigazgatója és Keszeg Vilmos, az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöke, aki az est házigazdája volt.

Július
09.

Kiállunk a székely zászló mellett! Kiállunk Péter Ferenc és Ráduly Róbert Kálmán mellett!

Öt-öt ezer lejt vállal át az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete azokból a pénzbírságokból, melyeket a székely zászló kitűzése miatt szabtak ki Péter Ferencre és Ráduly Róbert Kálmánra.

Május
31.

Tamás Sándor: Románia nemcsak a románoké

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke házigazdaként köszöntötte a konferencia résztvevőit, azzal indítva előadását, hogy a Székelyföldet alkotó három megye, Maros, Hargita és Kovászna megye lakosságának 75 százaléka magyar nemzetiségű. „A köznyelvben mindenki magyarul beszél, és bár jogszabályok léteznek, hivatalosan nem használható maradéktalanul a magyar nyelv. Mi azt szeretnénk, hogy Székelyföldön a román mellett a magyar nyelv is legyen hivatalos regionális nyelv. Ez nem ördögtől való, hiszen az európai országok többségében van erre megoldás” – fejtette ki a tanácselnök, számos konkrét példát hozva a többnyelvűségre és az anyanyelvhasználatra.

Május
30.

Nemzetközi partnereket keresnek

Az RMDSZ szakpolitikusai és önkormányzati vezetői Kézdivásárhelyen az erdélyi magyarság helyzetéről, a közösséggel szemben alkalmazott kettős mércéről tájékoztatták az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának küldöttségét. Az Európa Tanács (ET) önkormányzati szakbizottsága a napokban kihelyezett ülést tart a Kovászna megyei Bálványosfürdőn.

Május
29.

Esélyek 1989 előtt és után – Domokos Gézára emlékeztünk

Domokos Gézára, a közösségéért kockázatot vállaló intézményvezetőre, a közéleti személyiségre, a párbeszédet szorgalmazó elnökre emlékeztek kedden délelőtt Sepsiszentgyörgyön. A Kriterion Könyvkiadó vezetője, az RMDSZ alapítója és első elnöke május 18-án töltötte volna a kilencven évet, nélküle a romániai magyar érdekképviselet sorsa nem így alakult volna, hangsúlyozták többen is. A Kovászna megyei önkormányzatnál tartott Esélyek 1989 előtt és után című emlékkonferencián az erdélyi magyar közélet három generációjának képviselői vettek részt.

Április
17.

A Székelyföld–Budapest vasúti kapcsolat fejlesztését kérik a székelyföldi elöljárók –A lakosság körében is gyűjtik a támogató aláírásokat

Felkéréssel fordulnak a székelyföldi megyék Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez és Dávid Ilonához, a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) elnökéhez, mivel a MÁV 2017-es menetrend-változtatásai kedvezőtlenül érintik a Brassó–Székelyföld–Budapest vonalon közlekedő székelyföldi utazóközönséget. Közös felkérést írt alá április 17-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke.

Április
11.

Több mint 120 ezer székelyföldi szavazat

A Székelyföldön élő külhoni állampolgárok több mint 120 ezer szavazattal járultak hozzá a Fidesz-KDNP sikeréhez. Borboly CsabaTamás Sándor és Péter Ferenc, Hargita, Kovászna és Maros megye tanácselnökei ezúton is köszönik a bizalmat, hogy felhívásukat sokan meghallgatták, regisztráltak, részt vettek a választáson, és igénybe vették az RMDSZ segítségét szavazatuk célba juttatásában.

Április
03.

Tamás Sándor: Orbán Viktor és kormánya konkrét programokkal segíti közösségünket

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kedd délben adta le levélszavazatát a magyarországi választásokra. „A magyarországi választáson való szavazás mindenkinek a magánügye, az RMDSZ munkatársai csak a nyilatkozat kitöltésében nyújtanak segítséget, a szavazásban nem” – mondta. „Nyilván mi nem mondhatjuk meg senkinek, hogy kit válasszon, azt viszont elmondom, hogy én az Orbán Viktor által vezetett FIDESZ-KDNP-listára szavaztam. Ha valaki megkérdez, hogy mit tanácsolnék neki, azt mondanám, hogy tegye ugyanezt, válassza a FIDESZ-KDNP jelöltjeit” – mondta az RMDSZ Háromszéki Szervezetének elnöke.

Még több hír ▼

Fotóim